27 / 04 / 2024

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.



Dünya Altın Konseyi verilerine göre Türkiye'de altına olan talep her geçen gün artıyor. Buna göre yılın ilk üç çeyreğinde toplam altın talebi 159,3 tonla 2013 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. 

ALTIN TALEBİ 41.4 TON OLDU!

Dünya Altın Konseyi'nin yayımladığı üçüncü çeyreğe yönelik verilere göre Türkiye'de tüketicilerin altın talebi bu çeyrekte yıllık yüzde 12 gerileyerek 41,4 ton olarak kaydedildi. Bu talebin 11,2 tonluk bölümü kuyumdan oluşurken; 30,2 tonu ise sikke tarafından geldi.

2023 YILINDAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE!

Yılın ilk çeyreği dikkate alındığında Türkiye'de tüketicilerin talebinin 159,3 tona ulaştığı görüldü. Bu seviye şimdiden altın talebinde 2013 yılından bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi. 2013 yılında Türkiye'de tüketicilerin kuyum ve sikke olmak üzere toplam altın talebi 184,1 tonu bulmuştu.

2023 yılının son çeyreğinde 25 tona yakın bir talep gerçekleşmesi durumda 2023 yılı altın talebinde rekor yılı olarak kaydedilecek.

Dünya Altın Konseyi nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI NET ALIM TARAFINA GEÇTİ!

Türkiye'de tüketici tarafında altın talebi gerilemesine rağmen canlılığını korurken aynı dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) da net alım tarafına geçti.

Konsey verilerine göre TCMB üçüncü çeyrekte net 39 tonluk alıma imza attı. Böylelikle TCMB'nin altın rezervleri 668 ton olarak kaydedildi.

Aynı dönemde küresel merkez bankalarının altın talebi bir önceki çeyreğe göre yüzde 120 artışla 337 ton oldu. Küresel merkez bankalarının bu talebi 2022'nin üçüncü çeyreğinden sonra en yüksek üçüncü çeyrek rakamı olarak kayıtlara geçti.

ALTININ KİLOGRAM FİYATI 1 MİLYON 845 BİN TL OLDU!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 845 bin liraya yükseldi.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 4 milyar 759 milyon 644 bin 53,61 lira, işlem miktarı ise 2.647,44 kilogram oldu. Tüm metallerde toplam işlem hacmi ise 5 milyar 82 milyon 433 bin 156,11 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altında Fed etkisi! Altın fiyatları düştü! Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? Canlı altın fiyatları

Altını olanlara müjde! Uzmanlar resmen açıkladı! 2024 altının yılı olacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön