03 / 01 / 2025

Dünya Çevre Günü'nde 'Yeşil Binalar' konuşulacak!

Dünya Çevre Günü'nde 'Yeşil Binalar' konuşulacak!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran 2015 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda bir araya gelecek.




Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran 2015 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda bir araya gelecek. Ekoyapı Dergisi tarafından düzenlenen ve ‘yeşil binalar konusunda farkındalığı artırmak’ hedefiyle yola çıkan etkinlik, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımın dünyadaki en önemli örneklerine imza atan mimar ve planlamacıları ağırlayacak.


Ekoyapı-Ekolojik Yapı ve Yerleşimler Dergisi'nin sosyal sorumluluk projesi olan ve bu yıl 5. kez gerçekleştirilecek olan Yeşil Rapido LEED Eğitimleri etkinliği Dünya Çevre Günü’ne özel olarak kapsamını genişletiyor ve ‘sürdürülebilirlik’ kavramının mimari bakış açısıyla masaya yatırılacağı “Yeşil Binalar ve Ötesi” başlıklı bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Yeşil binalar konusunda farkındalık yaratma hedefiyle yola çıkan ve 5 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Lazzoni Hotel’de organize edilecek olan etkinlikte, Studio Libeskind Başkanı Mimar Yama Karim, sürdürülebilirlik merkezli mimarlık pratiğiyle RIBA Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülen Behnisch Architekten kurucusu Mimar Stefan Behnish ile ekolojik yaşam alanı oluşturma ve restorasyonu ile yeşil altyapı planlaması, saha tasarımı ve yönetimi üzerine 30 yıllık bir deneyime sahip olan dünyaca ünlü Ekolojist Gary Grant gibi, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımın dünya çapındaki dev isimlerini ağırlayacak.


Yama Karim, Stefan Behnish ve Gary Grant; sürdürülebilir yapı ve yerleşimler hakkındaki birikimlerini, hayata geçirdikleri proje ve uygulamaları üzerinden paylaşacakları konuşmalarının ardından, Gökhan Avcıoğlu, Bahadır Kul ve Bünyamin Derman gibi Türk mimarlığının yerel ve uluslararası başarılara sahip isimleri ile “Yeşil Olmayan Bir Kentte Binalar Yeşil Olabilir mi? Yeşil Kalabilir mi?” başlıklı panelde bir araya gelecek. Son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yaygınlaşan yeşil binaların plansız büyüyen, ormanları ve su havzaları yapılaşmaya açılan, altyapı sorunlarının yaşandığı, çevresel ve kültürel koşulların göz ardı edildiği kent kurgusundaki yalnızlığının tartışılacağı panelde sürdürülebilir kentlerin gerekliliği ve önemi üzerinde durulacak.


5 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek olan etkinliğin öğlene kadar devam eden ilk aşaması Türkiye’nin değerli mimarlık, iç mimarlık ve mühendislik ofisleri ile inşaat ve gayrimenkul firmalarından özel davetle katılan 200 mimara verilecek olan LEED Eğitimi’ni kapsayacak. “Yeşil Binalar ve Ötesi” başlığını taşıyan ve dışardan katılımcılara da açık olan 400 kişilik konferans ise öğleden sonra hayata geçecek.


Yeşil Rapido LEED Eğitimleri...


Sürdürülebilir mimari konusunda farkındalığı artırmak, yeşil yapı üretiminde ihtiyaç duyulan ve sertifikalama sürecine katkı sağlayan malzeme ve uygulamaları tanıtmak amacını taşıyan Yeşil Rapido LEED Eğitimleri, sektöre daha fazla 'yeşil' düşünen mimar ve mühendis kazandırmaya yardımcı oluyor. İlk kez 2013 yılında gerçekleştirilen Yeşil Rapido etkinlikleri kapsamında malzeme ve bina üreticilerinin desteğiyle ücretsiz olarak verilen bu eğitimler sayesinde iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde bina üretiminde aktif görev alan 500 yapı sektörü profesyoneli LEED Eğitimi sertifikasına sahip oldu. Yeşil Rapido LEED Eğitimleri’ne mimar, mühendis, peyzaj mimarı, iç mimar, şehir plancısı gibi mesleki disiplinlerden profesyoneller katılabiliyor. Başvuruların mesleki kriterlere göre değerlendirilerek seçim yapıldığı organizasyonda, yeşil bina projelerinde görev alan ya da alacak olan kişilere öncelik tanınıyor.




Geri Dön