28 / 04 / 2024

Dünya Konut Günü'nde İTÜ'de İstanbul'da Ikamet Etmek çalıştayı yapılacak!

Dünya Konut Günü'nde İTÜ'de İstanbul'da Ikamet Etmek çalıştayı yapılacak!

İstanbul’da Ikamet Etmek ve Tasarlamak başlığındaki çalıştay, ITU Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mimarlık Fakültesi, Mimari Tasarım ve Tipoloji Çalışma Grubu’nun ortaklığında Birleşmiş Milletler Dünya Konut Günü kapsamında gerçekleştiriliyor...



Dünya Konut Günü, 1986 yılından bu yana her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü tüm dünyada kutlanıyor. Bu özel günün amacı, insanlığın temel ihtiyaçlarından biri olan barınmayı ele alarak, yaşadığımız yerleşim birimlerinin durumunu göstermek ve bu konuda kolektif sorumluluğu dünyaya hatırlatmak.


7 Ekim Dünya Konut Günü öncesi 4, 5, 6 Ekim’de üç gün boyunca İTÜ Taşkışla Yerleşkesi’nde farklı stüdyo çalışmaları ve forumlar düzenlenecek. Çalıştay kapsamında incelenen Şişli, Kağıthane, Karaköy ve Halıcıoğlu semtlerine alan ziyaretleri yapılacak. Çalıştaydan sonra, bu yıl için belirlenen 7 Ekim Dünya Konut Günü’nde İTÜ Taşkışla’da sergi düzenlenecek. Sergide, katılımcıların tasarladıkları barınakların farklı ebatlardaki örnekleri ve araştırma alanında çekilen fotoğraflar sergilenecek.


Şehirle olan ilişkimiz sorgulanacak


İTÜ tarafından düzenlenecek çalıştaya; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra; araştırma görevlileri, farklı disiplinlerde yöneticiler ve tasarım profesyonelleri katılacak.


Çalıştay, diğer dünya şehirlerinde de olduğu gibi İstanbul’da da hızla değişen yaşam biçimlerini değerlendirecek. Şehirle halk arasındaki ilişkiyi sorgulayarak, bunun demokratik katılım, kolektif yaşam ve bireysel haklara olan etkisini araştıracak.



Geri Dön