28 / 04 / 2024

DenizBank'tan `Dünya Konut Günü' Kampanyası!

DenizBank'tan `Dünya Konut Günü' Kampanyası!

DenizBank, 13 Ekim `Dünya Konut Günü' vesilesiyle, Mortgage faiz oranlarını 60 ay vadede yüzde 0,88'e düşürdü



Sahip olduğu finansal süpermarket anlayışıyla müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi ve özel çözümler sunan DenizBank, 13 Ekim `Dünya Konut Günü' vesilesiyle bir kampanya düzenliyor. DenizBank kampanya çerçevesinde, konut faizi oranlarını 60 ay vadede % 0,88 oranına düşürürken, dosya masraflarında da yüzde 50 indirim imkânı sunuyor.

DenizBank Perakende Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, global piyasalardaki olumlu gelişmeler ve TC Merkez Bankası'nın faiz indirimleri sonucunda müşterilere daha uygun faiz ve vade alternatifleri sunabilir hale geldiklerini belirtti.

Tüketici kredilerinde son dönemlerde öne çıkan en önemli segmentin Konut Kredileri olduğuna dikkati çeken Ertürk; düşük reel ve nominal faizler, konut sahipliğinin düşük olduğu genç nüfusun fazla oluşu, konut kredileri/GSYİH oranının %4.5 gibi oldukça düşük bir oran olması gibi göstergelerin konut kredilerinin Türkiye'de taşıdığı potansiyel ve önemi net olarak ortaya koyduğunu ifade etti.

Ertürk: "Uzun Vadelerde de Düşük Faiz Oranları Sağlayacağız"

Ertürk, talep artışında tüketicilerin konut alımını "alternatif bir yatırım aracı" olarak görmelerinin de etkisinin büyük olduğuna dikkat çekerek, şunları ekledi: "2009 yılına baktığımızda; kriz yılı olmasına karşın mortgage kredilerinin yılın ilk 9 aylık bölümünde % 10 arttığını görüyoruz. DenizBank olarak bu trendin yılsonuna kadar hızlanarak devam etmesini bekliyoruz. Düşük faizlerin, kısa vadelerin yanı sıra uzun vadelerde de uygulanmasına DenizBank olarak öncülük edeceğiz. Böylelikle, DenizBank müşterilerine daha rahat ödeme koşulları ve vade seçenekleri sağlayacağız."


Geri Dön