28 / 04 / 2024

Dünya şokta! Taliban kendi yerli ve milli süper lüks spor otomobilini üretti!

Dünya şokta! Taliban kendi yerli ve milli süper lüks spor otomobilini üretti!

Afganistan’da yaşananlar bir kez daha dünyayı şok etti ancak bu kez savaş, şiddet ya da kadınlara eğitimin yasaklanmasıyla değil, Bundan yaklaşık 2 yıl önce Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, kendi yerli ve milli" otomobili Mada 9'u tanıttı. İşte o otomobil!..



Dünyanın savaş, ilkellik ve barbarlıkla tanıdığı Taliban, dünyayı şok eden bir gelişmeye imza attı. Bundan yaklaşık iki sene önce, ülkeden kaçmak için ABD uçağına tutunan ve uçak havalandıktan kısa süre sonra yere düşerek feci şekilde can veren insanların görüntüsüyle adını duyurmuştu Afganistan. Ardından da kadınlara çalışma ve eğitim yasağı, şiddet ve barbarlıkla dünya kamuoyunda yeniden gündeme oturmuştu.

Dünya şokta! Taliban kendi yerli ve milli süper lüks spor otomobilini üretti!

İşte o Afganistan, yine dünya kamuoyunun gündeminde. Ancak bu kez söz konusu ilkel olaylarda değil, bambaşka bir gelişmeyle dünya kamuoyunu şok etti.

Etti, çünkü medeniyetle hiç ilgilisi olduğu düşünülmeyen bu ülke, kendi yerli ve milli otomobilini ürettiğini duyurdu.

Evet, yanlış okumadınız. Taliban yönetimi, Mada 9’ adını verdiği otomobil son derece lüks otomobilini dünyaya tanıttı.

Afganistan’da yönetimi ele geçirdikten sonra kadınlara yapılan ayrımcılıklar olmak üzere birçok konuda yapılan uygulamalarla uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken Taliban yönetimi bir süredir geliştirme sürecinde olan yerli ve milli otomobilini sonunda görücüye çıkardı.


Geri Dön