Altın & Dolar

Dünyaca ünlü dev bankadan dolar açıklaması!

ABD merkezli Citi Bankası, Türk Lirası'nın dolar karşısında daha da zayıflayacağı tahminini güncelleyerek, dolar/TL kurunda uzun pozisyon aldığını duyurdu. Banka, Merkez Bankası'nın faiz artırımına yönelik tutumunda da temkinli olabileceğini vurguladı. Dolar kuru ise son haftalarda yükseliş eğilimin

ABD merkezli finans kuruluşu Citi, Türk Lirası'nın dolar karşısında zayıflayacağına dair tahminlerini güncellediğini açıkladı. Banka, üç aylık vadeli işlemler aracılığıyla dolar/TL'de uzun pozisyon aldığını ve model portföyünde Türk Lirası ağırlığını azalttığını bildirdi.

 

Citi Research, zayıflamasını beklediği Türk lirası için tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak değiştirdi. Banka, dolar/TL kuru için hedefini 27,16'dan 32'ye yükselttiğini ve önceki bir işleme 25 seviyesinde stop loss ile yeniden girdiğini ifade etti.

 

Citi'nin raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan makro ihtiyati tedbirler ışığında, kur korumalı mevduatların boyutunun azaltılması yönündeki adımların, işlem zamanlaması açısından uygun olduğu düşünüldüğü vurgulandı.

Banka ayrıca, TCMB'nin faiz oranlarını beklendiği kadar artırmama ihtimaline dikkat çekti. Citi, Merkez Bankası'nın perşembe günkü toplantısında faiz artırımı konusunda beklenenden daha temkinli bir yaklaşım sergileyebileceğini ve bu durumun riskler oluşturabileceğini dile getirdi.

Son dönemde doların Türk Lirası karşısında primli bir seyir izlediği belirtilirken, dolar kuru geçtiğimiz haftayı 27,06 TL seviyesinden tamamladı. Yeni güne yükselişle başlayan dolar kuru, saat 15.48 itibarıyla yüzde 0.36 primle 27,16 TL'de işlem görmekte.

Citi Bankası'nın bu tahmini, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değerini etkileyebilecek önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor. Ancak, finansal piyasalardaki dalgalanmaların karmaşıklığı göz önüne alındığında, söz konusu tahminlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Borsa haftaya farklı bir başlangıç yaptı: 21 Ağustos'ta BİST'te öne çıkan hisseler!
Uzman isim son dakika alarmı verdi: Olası Marmara Bölgesi depremleri için dört kıyamet senaryosu!
SON DAKİKA: Son 1 saatte peş peşe 6 deprem oldu! Son dakika deprem mi oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu?
Altında son dakika fırtınası koparken İslam Memiş açıkladı! 21 Ağustos 2023 altın fiyatları...
Dolarda pazartesi bombası! Bugün dolar ne kadar? Euro kaç TL? 21 Ağustos 2023 döviz kurları!