01 / 05 / 2024

Borsa haftaya farklı bir başlangıç yaptı: 21 Ağustos'ta BİST'te öne çıkan hisseler!

Borsa haftaya farklı bir başlangıç yaptı: 21 Ağustos'ta BİST'te öne çıkan hisseler!

Yeni hafta, Borsa İstanbul'da hareketlilikle başladı. Kredi Kartı Merkezi'nin (KKM) kararıyla bankaların etkileneceği öngörülmesine rağmen, piyasa sürpriz bir tepki verdi. İşte ayrıntılar...



Yeni hafta Borsa İstanbul'da hareketli başladı. Kredi Kartı Merkezi'nin (KKM) kararının ardından bankaların etkilenmesi beklenirken, piyasa sürpriz bir şekilde tepki gösterdi. Dolar ise güne hızlı bir başlangıç yaparak daha sonra istikrar kazandı. 21 Ağustos Pazartesi günü, Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle, Türk Lirası varlık fiyatlamalarındaki son duruma göz atalım.

Onedio'dan Özder Şeyda'nın haberine göre; Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi, günü yüzde 3,77 oranında, 283,36 puanlık bir yükselişle 77.965,65 seviyesinden tamamladı.

Toplam işlem hacmi yaklaşık 167 milyar TL olarak gerçekleşti. Sanayi (XUSIN) endeksi yüzde 4,75 oranında, bankacılık (XBANK) endeksi ise yüzde 0,13 oranında sınırlı bir artışla günü sonlandırdı.

Borsa İstanbul’da şoke eden düşüş! Yüzde 3,24 değer kaybetti!

BİST 100 endeksinde en fazla yükselen hisseler arasında yüzde 10'luk artışla Doğan Holding (DOHOL), Tüpraş (TUPRS) ve Ülker (ULKER) öne çıktı.

BİST 100 endeksinde değer kaybeden hisselerde ise Konya Çimento (KONYA) yüzde 4,47'lik düşüşle başı çekerken, onu sırasıyla yüzde 2,16'lık düşüşle Smart Güneş Enerjisi (SMRTG) ve yüzde 2,08'lik düşüşle Alfa Solar Enerji (ALFAS) takip etti.

Altının ons fiyatı gün sonunda 1.889 dolar seviyesindeyken, gram altın 1.650 TL'den işlem gördü.

Borsa İstanbul'da altın sertifikası 18,42 seviyesinden işlem görürken, Kapalıçarşı'da gram altın 1.716 TL'den alıcı buldu. Brent petrol ise gün sonunda varil başına 85,08 dolar fiyatla işlem gördü.

Dolar/TL kuru gün sonunda bankalararası piyasada 27,16 TL seviyesinden işlem gördü. Kapalıçarşı'da dolar/TL kuru ise 27,21 olarak kaydedildi.

Vadeli piyasada Eylül dolar/TL kontratları 28,08, euro/TL ise 29,59 seviyesinden işlem gördü. Euro/dolar paritesi ise 1,088 seviyesindeydi.

SON DAKİKA: Son 1 saatte peş peşe 6 deprem oldu! Son dakika deprem mi oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu?
Altında son dakika fırtınası koparken İslam Memiş açıkladı! 21 Ağustos 2023 altın fiyatları...
Dolarda pazartesi bombası! Bugün dolar ne kadar? Euro kaç TL? 21 Ağustos 2023 döviz kurları!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön