27 / 04 / 2024

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. İşte merak edilen ayrıntılar... 



Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) sözleşmeli öğretmenlerin eşlerinin yer değiştirme başvuruları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenler ile 7433 sayılı Kanun çerçevesinde, öğretmen kadrosuna atananlardan her ikisi de 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 senelik çalışma süresini tamamlamayan ve farklı şehirlerde görevde olan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak için şehirler arası yer değiştirme işlemleri ile ilgili duyuru yapıldı.

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos ta başlıyor! MEB açıkladı!

MEB tarafından yapılan açıklamada, her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşlerin aile birliğine bağlı şehirlerarası yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos tarihinde başlayacağına dikkat çekildi. 

Söz konusu açıklamada "Öğretmenler, 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında duyuru ekinde yer alan dilekçeyi doldurarak yer değişikliği başvurusunda bulunabilecekler. Başvuru tarihlerinin öğretmenlerin yaz tatili dönemi içinde olması sebebiyle dilekçeler istenilen il milli eğitim müdürlüğüne verilebilecek" ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca, belirlenen koşullara uygun olanların atamalarının yapılarak ilgililere kısa mesaj yoluyla bilgi verileceğinin de altı çizildi. 

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos ta başlıyor! MEB açıkladı!

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN 2023? 

21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında öğretmenler, MEB tarafından yayımlanan duyuru ekinde yer alan dilekçeyi doldurarak iller arası yer değişikliği başvurusunu yapabilecek. 

Yaz tatilinin sürdüğü bu dönemde, öğretmenlerin bulundukları şehirlerde olmayabileceği göz önüne alınarak, başvuru esnekliği yapıldı. Bu çerçevede, öğretmenler diledikleri şehrin millî eğitim müdürlüğüne başvuru dilekçelerini verebilecek. 

Farklı şehirlerde görev yapmak zorunda kalan eşlerin yaşadığı zorlukları dikkate alarak hazırlanan bu düzenleme ile pek çok öğretmenin aile birlikteliği sorunu çözülebilecek. 

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları, https://personel.meb.gov.tr/www/yer-degistirme-islemleri-bakimdan-her-ikisi-de-sozlesmeli-personel-mevzuatina-tabi-olarak-gorev-yapan-ogretmen-eslerin-aile-birlikteligine-bagli-iller-arasi-yer-degistirme-duyurusu/icerik/1455 adresinde yer alan 'Başvuru Formu' kısmından yapılabiliyor. 

MEB tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, eşlerden birinin 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla en az bir yıllık çalışma süresini doldurmamış olması durumunda, aynı tarih itibarıyla bir yıllık çalışma süresini bitiren diğer eşin başvuru yapabileceği ifade edildi. 

Başvuruda bulunacak öğretmenlerin bulundukları il, görev yaptıkları ilden farklı olması halinde, başvuruyu alan il millî eğitim müdürlüğünce başvuru belgeleri, Bakanlığa öğretmeninin görev yaptığı il millî eğitim müdürlüğünün de bilgi sahibi olacağı şekilde Döküman Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden dağıtımlı şekilde yollanacağı açıklandı. 

Altında son dakika: Altının kilogram fiyatı arttı!

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar açılacak! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesinde hangi duraklar var? 

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması: Adalar fayında stres var mı? 


 


Geri Dön