27 / 04 / 2024

Türkiye'de ev eşyalarını değiştirme sıklığı 5 yıl!

Türkiye'de ev eşyalarını değiştirme sıklığı 5 yıl!

İkea'nın araştırmasına göre, Türkiye'de ev eşyalarını değiştirme sıklığı ortalama 5 yıl olurken en büyük bütçe salona ayrılıyor



İkea Pazarlama Direktörü Senem Sadıklar, Miümüzdeki 5 yıl çerisinde Türkiye'de 3 yeni mağaza açmayı planladıklarını bildirdi, İkea'nın 2011 katalogunun tanıtım toplantısında Sadıklar, Mağazaların bulunduğu 3 ilde 900 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Ev Dekorasyonunda Tüketici Alışkanlıkları Araştırması"nın sonuçlarını da açıkladı.

Sadık göre, araştırma sonuçları şöyle: "Araştırmaya katılan 900 kişi arasında mobilya alımında yüzde 72 ile fiyat başlıca seçim kriteri olarak öne çıkarken, yüzde 64 ile kalite ve rahatlık eşit ağırlıklı faktörler olarak sıralamadaki yerlerini aldı. Yüzde 53, mobilyalarını set olarak almaktansa, kendileri Katılanların yüzde 73'ü ev dekorasyonunun değişmesinde en büyük etkenin eşyaların yıpranması olduğunu ifade ederken, dekorasyonun değişme sıklığının da ortalama 5 yıl olduğu sonucuna ulaşıldı. Yeni ev kurulurken en fazla bütçe yüzde 46 ile salona, yüzde 18 ile oturma odasına harcanıyor.
Habertürk


Geri Dön