06 / 05 / 2024

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlayacak?

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlayacak?

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman yapılacağı sorusunun cevapları araştırılan konular arasında yer alırken, sözleşmeli öğretmen başvurusu MEB'den yapılan duyurudan sonra başladı.



Sözleşmeli öğretmen başvurusu Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyurunun ardından başladı. MEB, 45 bin öğretmen alımı ile ilgili atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını paylaştı. Başvuru koşulları kabul edilen kişiler sonraki sürece dahil olacak. MEB öğretmen atama takvimi doğrultusunda, Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezleri 4 Nisan tarihinde ilan edilecek ve ön başvurular ise 1 Nisan sona erecek.

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlayacak?

MEB 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU EKRANI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesini vermesinden sonra atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını bugün itibarıyla paylaştıklarını açıkladı.

Bakan Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini ve atamaların ise 8 Mayıs tarihinde yapılacağını söyledi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Öğretmen ataması ön başvuruları 1 Nisan’da sonlanacak.

İşte detaylar...


Geri Dön