28 / 04 / 2024

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Sözleşmeli er başvuruları başladı

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Sözleşmeli er başvuruları başladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda sözleşmeli er başvuruları başladığı duyuruldu. Yapılacak olan başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden de gerçekleştirilebilecek.



Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Kara Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er alımı için başvurular başladığını açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgi kapsamında  başvurular, https://personeltemin.gov.tr adresinden ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek.

Başvuru ekranına e-Devlet üzerinden giriş yapacak olan adaylar, "bilgilerim" kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri doldurduktan sonra otomatik olarak tercih ekranına yönlendirileceklerdir. Adaylar, sözleşmeli er alımına ait satırı tıklayarak başvuru işlemlerini gerçekleştirirken, tercihlerini öncelik sırasına göre kaydedilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sözleşmeli erbaş ve erliğe ilişkin genel bilgilere göre kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetlerinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler Bakanlığın internet sitesinde yer almaktadır.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da yayımlandı. Kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda en az ilköğretim diplomasına sahip, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar) olanlar başvurabilecek.

 Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Sözleşmeli er başvuruları başladı

Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlar ise düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihi ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğan ve diğer başvuru şartlarını taşıyor ise sözleşmeli erbaş ve er olmak için hemen başvuru yapabilirler.

Öte yandan, Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiler kapsamında,  sözleşmeli erbaş ve erlerin ücretleri o sene için belirlenen asgari ücret üzerinden, görev yaptıkları birlik türü ve hizmet senelerine göre hesaplanıyor.  Buna göre, 2024 senesi temmuz zammına kadar bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34 bin 200 lira, en yüksek ise 53 bin 900 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Ayrıca sözleşmeli erlerin kendi kusurları olmaksızın veya ilk sözleşmesini yahut müteakip sözleşme süresini bitirmesinden dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmasının ardından sözleşmeli erbaş ve erlere, görev yaptıkları süre kadar ikramiye ödeniyor. Uygulanacak olan bu ikramiyeler, hizmet senesine göre 2024 senesi temmuz zammına kadar, ilk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 lira 7'nci hizmet yılı sonunda ayrılanlara ise 966 bin 375 lira olarak verilmektedir.

Sözleşmeli er başvuruları için son gün 1 ekim! İşte başvuru detayları...

Sözleşmeli er olmak isteyenlere müjde! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

Sözleşmeli er ve erbaşlar müjde! Resmi Gazete’de yayımlandı! Memuriyet hakkı geliyor!


Geri Dön