28 / 04 / 2024

Sözleşmeli er başvuruları için son gün 1 ekim! İşte başvuru detayları...

Sözleşmeli er başvuruları için son gün 1 ekim! İşte başvuru detayları...

Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli er başvurularının son tarihini 1 Ekim olarak belirledi. Bu sene için belirlenen hedef ise 22 bin 16 sözleşmeli erin bünyeye katılması. Başvurular, 21 Ağustos'ta başlamıştı ve 1 Ekim tarihine kadar devam edecek. İşte sözleşmeli er başvuruları hakkında detaylar...



Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli er alım sürecini 1 Ekim'de sonlandırıyor. Bu yıl, 16 bin kişiyle Kara Kuvvetleri, 4 bin 16 kişiyle Deniz Kuvvetleri ve 2 bin kişiyle Hava Kuvvetleri için toplamda 22 bin 16 personel alımı gerçekleştirilecek. 

Sözleşmeli er seçim süreci detayları

Seçim sürecinde Fiziki Yeterlilik Testinden alınan puanın yarısı ve Mülakattan alınan puanın yarısı dikkate alınarak toplamda 100 puan üzerinden bir değerlendirme gerçekleştirilecek. 21 Ağustos'ta başlamış olan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri için sözleşmeli er alım başvuruları, 1 Ekim gece yarısına dek https://personeltemin.gov.tr üzerinden kabul edilmeye devam edecek.

 Sözleşmeli er başvuruları için son gün 1 ekim! İşte başvuru detayları...

Sözleşmeli er nedir? Nasıl seçilir?

Sözleşmeli erler, yükümlü erbaş ve erlerin üstlendikleri vazifeleri yerine etmek amacıyla 6191 Sayılı Kanun kapsamında belirlenen bir maaşla görevlendirilen, erbaş ve er pozisyonlarında çalışan askeri bireylerdir.

Sözleşmeli er adayları bir ön anlaşma ile askerî formasyona dahil edilir. Bu eğitimi başarılı bir şekilde bitiren adaylar için, belirli komutanlıklar tarafından en kısa üç yıl ve en uzun dört yıl olmak üzere bir sözleşme imzalanır. İlerleyen dönemlerdeki anlaşmalar, en fazla yedi yıla kadar olan hizmet süresi içinde, minimum bir yıl ve maksimum üç yıl olacak şekilde yenilenebilir. 

İlköğretim mezunu veya yurt dışı denk olanlar için askerliğe başlamadan önce sözleşmeli er olarak kabul edildiklerinde, ilgili Komutanlığın önerisiyle Millî Savunma Bakanlığı tarafından sevkleri ertelenir.

Sözleşmeli er pozisyonunda en az iki yıl görev yapanlar uygun kadro ve liyakat koşulları gözetilerek Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği'ne uygun şekilde onbaşılığa atanır. Aynı zamanda, sözleşmeli onbaşı olarak iki yılını dolduranlar kadronun ve liyakatinin uygun olması durumunda ilgili yönetmelik esaslarına göre çavuş rütbesine yükseltilir.

Sözleşmeli er olmak isteyenlere müjde! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

Sözleşmeli er ve erbaşlar müjde! Resmi Gazete’de yayımlandı! Memuriyet hakkı geliyor!

Sözleşmeli er maaşı 2023! Sözleşmeli er maaşı ne kadar oldu 2023?


Geri Dön