10 / 05 / 2024

Dünyadaki 99 iyi otelin 39'u Türkiye'de

Dünyadaki 99 iyi otelin 39'u Türkiye'de

Almanlar başta, Avrupalı turistler arasında yapılan geniş kapsamlı bir anketin sonuçları açıklandı



Ankete e-posta aracılığıyla yüz binlerce yanıt gelmiş. Ve buna göre de dünyadaki 99 otel arasında
39 otelle Türkiye birinci sıraya oturmuş. Anketi düzenleyen Holidaycheck Turizm Siteleri sahibi Dr. Axel Jower, birincilik ödülünü Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner'le birlikte verdi otel yöneticilerine. Listeye beşinci sıradan giren Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, "Aşağı yukarı günde 2 milyon kişinin tıkladığı bir sitede Türkiye'nin birinci olması gurur verici. Türkiye'yi 14 otelle Almanya, 13 otelle Avusturya izliyor." Almanların büyük bir çoğunluğu bu siteye bakarak tatile çıktığı için, Türkiye'nin 39 otelle birinci olması çok önemli tabii. Listeye giren oteller genellikle Antalya ve çevresinde. Türkiye'de turizmin geçmişi yirmi yıl. İşte az zamanda büyük işler başarmak buna denir.
Aziz Üstel / Star

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

En iyi hizmet veren 99 otelin 39'u Türkiye'de
Avrupa Türk Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, turizm alanında faaliyet gösteren Holidaycheck adlı internet sitesinin araştırmasına göre, dünyada en iyi hizmet veren 99 otelin 39'unun Türkiye'de bulunduğunu söyledi
Baraner, yaptığı açıklamada, "Holidaycheck Award 2010" ödüllerine layık görülen bu otellerin ödüllerini, Frankfurt'ta düzenlenen törenle kendisinin verdiğini belirterek, değerlendirmenin, otellerin hizmet kalitesine göre yapıldığını, bu değerlendirme için yaklaşık 2 milyon kişinin görüşlerinin alındığını kaydetti.
Bu arada, "Holidaychek" internet sitesinin kullanıcısı turistler, en iyi 10 oteli Türkiye'den seçti. Alman Focus dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, 2009 yılında "Holidaychek" sitesinin dünya genelinde 81 bin otelle ilgili değerlendirmesine katılan 307 bin 764 turist, memnuniyet açısından Türkiye'deki otelleri ilk sıralara yerleştirdi. Türkiye'nin özellikle yaklaşık 300 gün boyunca güneş alan güney sahilinin turistler tarafından yoğun olarak tercih edildiği, turistlerin en çok memnun kaldığı 10 otelin Kemer ile Alanya arasındaki sahil şeridinde bulunduğu belirtildi. "Holidaychek Award 2010" ödülü verilecek söz konusu oteller şöyle sıralandı:
Blue Diamond Alya (Alanya), Amara Dolce Vita (Tekirova), Grand Hotel Art Side (Evrenseki), Hotel Aspendos Beach (Çolaklı), Hotel Asteria (Side), Barut Hotel Lara Resort & Spa (Lara), Delphin De Luxe Resort (Karaburun), Club Mega Saray (Belek), Club Robinson Nobilis (Belek), Hotel Turquoise (Side-Sorgun)
Milliyet


Geri Dön