09 / 05 / 2024

Dünyadaki milyarderlerin sayısı ve servetleri azalıyor!

Dünyadaki milyarderlerin sayısı ve servetleri azalıyor!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un Milyarderler Listesi'nde yer alanların sayısı düşerken servetleri de aynı doğrultuda azalmaya başladı.



ELON MUSK İKİNCİ SIRAYA İNDİ!

2022 yılında Twitter'ı büyük bir fiyatla satın alan Tesla şirketinin hisseleri düşen Elon Musk, milyarderler listesinde bitinci sıradan ikinci sıraya indi. Musk'un serveti geçen yıla kıyasla 39 milyar dolar azalarak yaklaşık 180 milyar dolar olarak kaydedildi.

Lüks eşya devi LVMH'nin başkanı Bernard Arnault ise 211 milyar dolarlık serveti ile listenin ilk sırasında yerini aldı. Böylece ilk kez bir Fransa vatandaşı listenin zirvesinde yer aldı.

Dünyadaki milyarderlerin sayısı ve servetleri azalıyor!

254 KİŞİ MİLYADER STATÜSÜNÜ KAYBETTİ!

Milyarderlerin yaklaşık yarısının serveti geçen yıla göre azaldı. Toplam 254 kişi milyarder statüsünü kaybetti.

Bu statüyü kaybedenlerden biri de, dolandırıcılıkla suçlanan, kripto para borsası FTX'in Kurucusu ve eski Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, FTX'in eski yöneticilerinden Gary Wang ve müzisyen Kanye West gibi isimler  yer alıyor.

ABD, toplam serveti 4,5 trilyon dolar olan 735 liste üyesiyle en fazla milyardere sahip ülke olmaya devam ediyor.  Çin 2 trilyon dolarlık varlığı bulunan 562 milyarderle (Hong Kong ve Makao dahil) ikinci sırada yer alırken, Çin'i 675 milyar dolarlık servete sahip 169 milyarderle Hindistan izledi.


Geri Dön