08 / 05 / 2024

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?



YATIRIMIN TUTARI 1 MİLYAR DOLAR

Evans, İstanbul’dan Avrupa Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya e-ihracat planlarını değerlendiriyoruz” derken, yatırım tutarının ise 1 milyar doların üzerinde olduğunu söyledi.

Daha önce Avrupa ve Ortadoğu'ya yatırım yapmayı düşündüklerini ancak bunun için çok güçlü bir üretim üstü olması gerektiğini vurgulayan Evans, “Araştırmalarım sırasında yaparken, Türkiye’nin büyük üretim kapasitesi olduğunu gördüm ve büyük bir yatırım yapmak istedim. E-ticaret sektöründe arkanızda büyük bir üretim gücünün olması gerekiyor ve dünyada da tek avantajlı ülke Türkiye” ifadelerini kullandı.

“Avrupa ve Ortadoğu'da bizi avantajlı hale getirecek olan bu tedarik zinciri ve üretim gücü olacak” diyen Evans, Trendyol’u hem teknolojisi gelişmiş hem de potansiyeli büyük olduğu için seçtiklerini ve burayı da Avrupa ve Ortadoğu'nun da üssü olarak konumlandırdıklarını söyledi.

3-5 YIL İÇİNDE HALKA ARZ OLABİLİR

Alibaba'nın Trendyol ile Türkiye'de halka arz olup olmayacağı konusunda da görüşlerini açıklayan Evans, halka açılmanın avantajları da dezavantajları bulunduğunu vurguladı.

Kendisinin, halka açık şirket olmanın avantajlı olduğunu düşündüğünü ancak buna Trendyol yönetiminin karar vermesi gerektiğini söyleyen Evans, “Eğer yönetim halka arz olmak  isterse destek oluruz. Trendyol büyüdükçe bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Konuyla ilgili görüş bildiren Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ise şirketin birçok yatırımcısı olduğunu ve şu anda halka açılıp sermaye toplama ihtiyaçlarının bulunmadığını söyledi.

Çetin, ”Halka açılmakla ilgili kısa vadede planımız yok ancak istediğimiz büyüme hedeflerini kısa sürede yakalarsak 3-5 senelik bir pencerede olabilir" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön