Ekonomi

Dünyanın en iyi şehirleri açıklandı! İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

Dünyanın en eğlenceli ve gelişen şehirleri belli kriterlere tabi tutularak değerlendirildi. Time Out dergisi Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 Raporuna İstanbul da girdi. Toplamda 53 şehirin değerlendirildiği listede ilk sırayı bakın kim aldı?İlk sırada İskoçya’nın Edinburgh kenti yer alırken İstanbul 50’nci oldu

Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 listesine göre 53 şehir arasında Türkiye’den sadece İstanbul yer aldı. İlk sırada İskoçya’nın Edinburgh kenti yer alırken İstanbul 50’nci oldu.

Time Out dergisi Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 Raporunu yayınladı. Her yıl binlerce kişiyle yapılan anket sonuçları ile hazırlanan araştırmada; restoranlar, barlar, galeriler, gece hayatı, sürdürülebilirlik, toplu taşıma ve sanat etkinlikleri gibi faktörlerin baz alındığı belirtildi.

Dergide yer alan haberde, "Bu yılki en iyi şehirlerimiz, gelişen gece hayatı, harika yiyecek ve içecekleri ve bolca sanat, kültür ve müzeleri olan şehirler. Sıkıcı olmayan veya aşırı pahalı olmayan veya abartılan yerleri vurguladık ve en iyi seçimlerimizin yürünebilirlik, iyi toplu taşıma ve güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi pratik şeyler için de iyi puan almasını sağladık." ifadelerine yer verildi.

Toplam 53 şehrin yer aldığı listeye Türkiye’den sadece İstanbul'un girdiği görüldü. İstanbul 50’nci sırada yer alırken listenin ilk 10’unda yer alan en iyi şehirler ise sırasıyla şöyle:

Edinburgh (İskoçya), Chicago (ABD), Medellin (Kolombiya), Glasgow (İskoçya), Amsterdam (Hollanda), Prag (Çekya), Marakeş (Fas), Berlin (Almanya), Montreal (Kanada), Kopenhag (Danimarka).

İSTANBUL İLE İLGİLİ BU YIL 1,5 MİLYONA YAKIN HABER YAYINLANDI

Dünya listelerine giren ve kültürel mirası büyük mega kent İstanbul ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini de incelendi. Buna göre yazılı ve dijital basın arşivinden derlenen bilgilere göre, sadece bu yıl İstanbul ile alakalı 1,5 milyona yakın haber çıktığı kaydedildi. İstanbul; turizm, tarih, kültürel aktivitelerle gündeme gelirken diğer yandan da ulaşım ücretleri, kira, trafik ve hayat pahalılığı gibi farklı konularla da medyada yer aldı.

ABD'de açıklanan enflasyon verilerine Bakan Yellen'den şaşırtan çıkış: Bunu kabul edemeyiz

Merkez Bankası'nın gizli dolar adımı duyanları şoke etti! Duyanların ağzı açık kaldı

Altın fiyatları düşüyor ama panik yapıp altın satanlar dizlerini dövecek uyarısı

Türk lirasındaki değer kaybı yüzünden sonunda bu da oldu! Apple'ın değeri 500 Türk şirketini geçti

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

Fiat Egea tüm modellerinde Connect uygulamasını standart yaptı! Sadece 399 lira

Avrupa tüm doğal gazı satın alıp fakir ülkelerin önünü kesiyor iddiası: İTO Başkanı uyarmıştı

Memura ek zamlı maaşlarda sürpriz gelişme! En düşük memur maaşı 9 bini aşacaktı

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Brent petrol son 4 ayın en düşük seviyesine geldi! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?