14 / 05 / 2024

Dünyanın en ünlü bankası altın fiyatları için 3 aylık tahmini açıkladı! Altın yatırımcıları gözlerini çevirdi

Dünyanın en ünlü bankası altın fiyatları için 3 aylık tahmini açıkladı! Altın yatırımcıları gözlerini çevirdi

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı sonrası ünlü yatırım bankası Goldman Sachs altın fiyatları için 3 aylık ila 6 aylık tahminlerini paylaştı.



Piyasalar karar öncesi sakin bir seyir izlerken, kararın açıklanması sonrasında dalgalandı. Ons altın fiyatları, Fed öncesi 1820 dolar seviyesinde hareket ederken Fed Başkanı Jerome Powell'ın piyasaya verdiği ipuçlarıyla beraber yükselişe geçti. Yüzde 1,5’ten fazla değer kazanarak 1841 dolar seviyesine kadar yükselen değerli metal bu sabah 1832 dolarda artı bölgede hareket ediyor. Dün 1006 liradan günü kapatan gram altın fiyatı ons altının değer kazanmasından destek alarak kararın açıklanması sonrası piyasaların kapalı olduğu saatte yüzde 1,40 yükselişle 1017 liranın üzerini gördü. Altının gram fiyatı şu sıralar kapanışa göre yüzde 1’e yakın değer kazanarak 1015 liradan alıcı ile buluşuyor.

Dünyanın en ünlü bankası altın fiyatları için 3 aylık tahmini açıkladı! Altın yatırımcıları gözlerini çevirdi

GOLDMAN SACHS’TAN ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Wall Street’in büyük bankalarından olan Goldman Sachs son yayımladığı raporunda altın fiyatları için tahminlerini paylaştı. 3 aylık altın tahminini 2 bin 300 dolardan 2 bin 500 dolara çıkarak dev bankanın 6 aylık tahmini ise 2 bin 500 dolardan 2,100/2,300 dolara revize etti. Kurum 12 ay sonrası için tahminini ise 2 bin 500 dolar olarak açıkladı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Haziran 2022 tarihinde saat 01.40’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,30 Türk Lirası, euro 18,25 Türk Lirası, altının gramı ise 1.019 Türk Lirası değerinde. 

Ünlü ekonomi profesörü Aziz Konukman dolarda neler yaşanacağını açıkladı! Ateşe benzin dökülüyor

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer’den çok konuşulacak dolar uyarısı! Bir fırtına yaklaşıyor, dinlemeyen kaybeder 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön