04 / 05 / 2024

Dünyaya adım adım yaklaşan tehlike: 141 milyon kişi 'aşırı yoksul' olabilir

Dünyaya adım adım yaklaşan tehlike: 141 milyon kişi 'aşırı yoksul' olabilir

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ardından yaşanan enerji krizinin, dünya genelinde 141 milyona yakın insanı aşırı yoksulluğa sürükleyebileceği bildirildi.



Hollanda, İngiltere, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nden araştırmacılar, yükselişe geçen enerji fiyatlarının 116 ülkede 201 harcama grubu üzerindeki direkt veya dolaylı etkilerinin mercek altına alındığı "Küresel enerji fiyatı krizinin hanehalkı üzerindeki yükü" başlıklı yeni bir makale hazırladı.

Bilim dergisi Nature Energy'de yayımlanan makalede, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın, hanehalkı enerji maliyetlerini doğrudan tesir altına alan, diğer mal ve hizmetlerin maliyetlerini ise dolaylı yoldan artıran bir enerji krizini tetiklediği aktarıldı.

Enerji piyasalarının Covid-19 salgınından bu yana sıkılaştığı belirtilen makalede, 24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından bu durumun önemli ölçüde kötüleştiği ve küresel enerji krizine katkıda bulunduğu kaydedildi.

HANEHALKI HARCAMALARI YÜZDE 4,8'E YAKIN ARTTI

Dünyaya adım adım yaklaşan tehlike: 141 milyon kişi aşırı yoksul olabilir
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön