27 / 04 / 2024

Duraliler'e imar müjdesi mi geldi?

Duraliler'e imar müjdesi mi geldi?

Duraliler'e imar müjdesi geldi. Kepez Belediye Meclisi'nin kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ilk olarak Sayıştay Başkanlığı'nın 2013 yılı denetim raporu görüşüldü.



Kepez Belediye Meclisi'nde, Duraliler Mahallesinin imar probleminin çözümüne yönelik adım da atıldı. Duraliler Mahallesi'nde, Karayolları Bölge Müdürlüğünce planlanan Batı Çevre Yolunun etkileşim alanı içerisinde yer alan 178 hektarlık alanla ilgili Toprak Koruma* Kurulundan tarım dışı kullanım amaçlı kararın. 

İçişleri Bakanlığı'ndan ise kamu yararı kararının alınması isteği oy birliğiyle kabul edildi. Toprak Koruma Kurulu ve kamu yaran kararlan, söz konusu alanın imar planında yol ve yerleşim alanı olarak aynlması için alınacak.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, alınan karann Batı Çevre Yolü'nun Kepez bölümünün açılmasını sağlayacak imar planlannın hazırlanmasına dönük olduğunu kaydetti. 

Bu kararla Duraliler Mahallesinin imar planlamasının yapılmasıyla ilgili süreci resmen başlattıklanna değinen Tütüncü, şöyle konuştu.Daha öncede Avni Tolunay Mahallesi'nin yıllardır beklemiş olduğu imar uygulamasıyla ilgili çalışmayı gerçekleştirmiştik. 

5 bin ölçekli nazım imar planı, Büyükşehir Meclisinden geçti. Binlik planla ilgili meclisimiz gerekli kararlan alacak. İki komşu mahalle, Duraliler ve Avni Tolunay'ın imar problemini ortadan kaldıracağız. Bölgede, şehirle insanla tabiatla birbirlerinin hukuklarını zedelemeyecek şekilde güzel bir planlama çalışması gerçekleştiriyoruz.Meclis toplantısında. 

Akşehir ile Kepez'in kardeş kent olması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda. Ahmet Hamdi Tanpınar adına edebiyat yanşması düzenlenmesi kararlaştınldı. Meclis' trafik kazası sonucu hayatını yitiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli" İbrahim Gündoğdu nun isminin Şelale Mahallesi'nde bir parka verilmesini de ov birliğiyle İsim Tespit Komisyonuna gönderdi.Toplantıda,' Başkan Tütüncü'n'ün talimaüyla Muhanem ayı dolayısıyla meclis üyelerine ve misafirlere su ve çay ikram edilmedi. 


Antalya Beyaz


Geri Dön