29 / 04 / 2024

Durmuşoğlu Grup İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!


Durmuşoğlu Grup İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi, İsmail Faik Durmuşoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı' nda 50 bin TL sermaye ile 15 Nisan'da Erenköy, Ethemefendi Caddesi' nde kuruldu.



Durmuşoğlu Grup İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi, İsmail Faik Durmuşoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 15 Nisan'da Erenköy, Ethemefendi Caddesi'nde kuruldu. 


Durmuşoğlu Grup İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi iş konusu; BİNA İNŞAATI,  İNŞAAT İLE İLGİLİ PROJE GELİŞTİRME, İNŞAAT İLE İLGİLİ ALIM SATIM VE DANIŞMANLIK işleridir.  Bu işlerle ilgili olarak; a-Şirket kuruluş maksadına giren işler ile ilgili proje, proje etüt, genel etüt, proje uygulama, danışmanlık işlerini yapar, b-Şirket kuruluş maksadına giren işlerin gereğine ve kanuna uygun olarak,menkul veya gayrimenkul kıymetlere  tasarruf edebilir  ve  her türlü  bina  inşa ettirebilir, satın alır, satar, kiralar, kiraya verir, ipotek  alıp  verebilir, bunları teminat gösterebilir. c-Şirketin maksatlarından herhangi biri için uzun veya kısa vade ile ödünç para alır ve herhangi bir senedi tanzim, kabul ve ciro eder, menkul kıymet portföy işletmeciliği ve aracılık faaliyeti niteliğinde  olmamak kaydıyla her nevi menkul kıymetleri değiştirilebilir d-Şirket kuruluş maksadı olan muamelelerin yürütülmesi amacı ile ruhsatname,patent, ihtira beratı, lisans, imtiyaz, alameti  farika  edinebilir ve tescil ettirebilir, bunları kiralayabilir ve intifa hakkını alabilir. e-Kurulmuş ve kurulacak şirketlere iştirak eder, mevcut işletmeleri devralır, kiralar. f-Acentelik, temsilcilik, komisyonculuk,  bayilik, mümessillik işleri  ve anlaşmaları yapar. g-Para istikraz eder ve borçları için  ipotek verir  veya alacakları için lehine ipotek alır. h-Konusuyla ilgili resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak eder. i-Depolama,ambarlama, gümrükleme, yükleme, boşaltma ve transit muameleleri yapar. j-Konuyla ilgili her türlü emtianın ambalajlanması için tesisler ve depolar kurar, işletir. k-Başkalarının taahhüt ettiği işleri yapmak veya kendi taahhüt ettiği işleri başkalarına yaptırmak için gerçek veya tüzel kişilerle anlaşmalara girer. l-Çalışma konularına  girmek  kaydıyla mevzuat dahilinde yeni şirketler kurar. Aracılık  yapmamak kaydıyla  kurulmuş şirketlerden hisse satın alır, yerli ve yabancı gerçek, tüzel kişilerle ortaklıklar veya konsorsiyumlara veya holdinglere katılır. m-Şirket işleri için gerekli taşıtları kiralar, satın alır, devreder ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunur. n-Kuruluş amacına uygun ithalat ve ihracat kendi namına veya diğer kuruluşların mutemet ve vekili sıfatıyla yapar. o-Konusuna giren işlerde üretim, onarım, alım-satım, pazarlama, ithalat,   ihracat, mümessillik müşavirlik işlerini yapar. p-Şirket yönetim kurulunca şirket maksadı için gerekli ve faydalı sayılan ve konusuna da uygun düşen bilcümle ticari, sınai, mali muameleleri yapabilir. Şirket menfaatine uygun olmak üzere başka iş ve işleri gerçekleştirebilir ve yapabilir.



Geri Dön