16 / 05 / 2024

Dursun Özbek: Ada davası lehimize sonuçlanacak!

Dursun Özbek: Ada davası lehimize sonuçlanacak!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Özbek "Ada için açılan dava sona doğru gidiyor. Lehimize çıkacağını umuyorum. Bu işin peşinde olan profesyonellerimiz var. " dedi.



Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.


Özbek'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Gündemimizde UEFA'dan gelen ceza var, bilgilendireyim... Galatasaray'ın 3  sezonluk toplam zararı 164 milyon euro. Anlaşma 16 Mayıs 2014'te yapılmış. UEFA, tedbir alınmasını istemiş. En son Ekim'de gelip inceleme yapmışlardı. Bize de 2012-2014 yılları arasındaki zararlarla ilgili bizi çağırdılar. Biz de bir avukatla hazırlandık. Savunmada  yeni yönetimin amacını anlattık."

"2013'te 70 milyon euro, 14-15'te 2 yönetim vardı. 55 milyon euro zarar. 15-16'da 26 milyon euro olmuştu. Kasım'da zararın 26 olduğunu ama daha önceki çalışmalara göre zararı 4 milyon euro seviyeye aldığımızı söyledik."


"CAMİA BİR ARAYA GELMEZSE..."

"70 milyon zarar etmek kötü, 30 milyon euro zarar etmek iyi diye bir şey yok. Galatasaray, iyi yönetildiği zaman kar edecek bir kurumdur, ispatladık da..."

"Sportif AŞ önemli bir değerimiz. Bütün gücümüzle Galatasaray'ı devamlı zarar eden bir kulüp olmaktan çıkarmak istiyoruz. Bu maksatla 'Tek Yürek Tek Bilek' kampanyası yaptık."

"Camia bir araya gelmezse Galatasaray bu durumdan kurtulamaz."


"EN KRAL YÖNETİM DE GELSE..."

"Tek bilek tek yürek kampanyası başlattık. Hemen sataşmaya başladılar. Beraberliğin amacı bu. Gazeteler bilmem neler neler diyor... Bilekliğin maliyeti 80 kuruş, satış fiyatı 10 lira. Şu anda 1 milyonu geçtik, mayısa kadar sanıyorum 2-2.5 milyon olacaktır."

"Kötü zamanda bir araya gelmesini bilen bir kulübüz ve bu bileklik de bizim sembolümüz. UEFA'ya bileklikleri gösterdim. 'Bu bizim sembolümüz, birlik olmasını biliriz" dedim. Buraya en kral yönetim de gelse camia bir araya gelmezse bir şey olmaz."


"ADA DAVASI LEHİMİZE ÇIKACAK"

"Ada için açılan dava sona doğru gidiyor. Lehimize çıkacağını umuyorum. Bu işin peşinde olan profesyonellerimiz var. Kalamış'ta da kiracılarımız var. Onlarla ilgili de dava açtık. Kontrat yok dediler. "Dalga mı geçiyorsunuz?" dedim. Böyle bir kurumda nasıl olmaz? Fotokopi kontratla dava açtık. Mahkeme kabul etmedi, işletmeciyi çağırdık, 'Burada çok masrafım var' dedi. Kalamış'la daha ne kadar uğraşırız belli değil. Biz de bunun üzerine işletmeciyle anlaşma yoluna gittik ve sanırım 12-14 ay içinde bize burayı teslim edecekler."


"LİGDEKİ DURUM SADECE MALİ DEĞİL"

"Futbolda daha önceki dönemde yapılan harcamaların aşağıya çekilmesi lazım. UEFA son aldığı karar metninde de bunu söylüyor. UEFA dedi ki, 'Ey Galatasaray, sana 1 yıl ceza veriyorum ama zannetme ki gözümü üzerinden ayırdım.' Diyor ki, sporcularla ilgili maaş, prim... Bunları 65 milyon Euro'ya çekmelisin. Bunu geçemezsin. Önce bu maaşlar 105 milyon seviyesindeydi. Kulüp bu duruma nasıl geliyor... Bunun için anlatıyorum. Mali kurulda daha iyi anlatacağım. UEFA incelerken her şeyi inceliyor. Buna göre bazı rakamları söylüyor. 3 sene evvel 105 milyon sonra 95 milyon... UEFA da buna bağlı olarak cezanın yanında 'Maaşlarda 65 milyon Euro'yu geçme' diyor."

"Ligdeki durumumuz pek iç açıcı değil. Bunun birçok sebebi var. Sadece mali değil. Bundan sonraki dönemde en iyisi için mücadele edeceğiz."


"HAKSIZ YERE EUROLEAGUE DIŞINDA KALDIK"

"Basketbolda haksız yere Euroleague dışında kaldık. Eurocup finalini kazanarak tekrar Euroleague'e katılmak istiyoruz. Basketbol şubesinde 2013'te 20.5 milyon dolar zarar, 2014'te yine 20.5 milyon dolar zarar ettik."

"Başarıyı para ile satın alma prensibinden vazgeçtik. Geleceğin şampiyonları Galatasaray'ın içinden çıkacaktır. Her şeyi Galatasaray için yapıyoruz. Yaşasın Galatasaray. Hepinize teşekkür ediyorum"


Habertürk




Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


 Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde 1+1 yıl talep edilmesine karşın, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası almalarını başarı olarak görmediklerini söyledi.


Dursun Özbek, Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen mart ayı olağan divan kurulu toplantısının başında üyelere hitap etti.


UEFA'nın 2014 yılı mayıs ayında sarı-kırmızılı kulüple yaptığı izleme anlaşmasını ve sonrasındaki süreci anlatan Özbek, savunmalarında, en kötü cezanın talep edilmesine tepki gösterdiklerini aktararak, "Ancak çok enteresan, savcılık makamı, 2014 yılında yaptıkları inceleme sonrası izleme süresi verirken, Galatasaray Sportif AŞ'nin o yıl kara geçeceğinin söylendiğini belirterek, 'Eğer bize planlanan gerçek zararı söyleseydiniz, o dönem 5 yıl izleme verebilirdik. Neden o zaman şeffaf olmadınız, gizlediniz?' dedi. Biz de yeni bir yönetim olduğumuzu ve mevcut mali sıkıntıları giderebilme hedefiyle göreve geldiğimizi aktardık" ifadelerini kullandı.


UEFA'nın, 1+1 yıl olarak önerilen cezayı 1 yıl olarak uyguladığını, 10 milyon avro olarak talep edilen zarar sınırını da kaldırdığını aktaran Özbek, "Buradan bir başarı öyküsü çıkartmaya çalışmıyorum. Sadece tüm ayrıntılarıyla yaptıklarımızı anlatıyorum. Elbette ki UEFA'dan hiç ceza almasaydık, bu bir başarı öyküsü olarak anlatılabilirdi ama işin sonuna gelmedik. Şimdi konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyoruz. Aynı savunmayı orada biraz daha kuvvetlendirerek yapacağız. Galatasaray'ın muhatap olduğu, marka değerini ve prestijini düşüren bu cezanın kaldırılması için hırslı bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah CAS'ta düzelttirmeye muvaffak olacağız" diye konuştu.

- "Geriye dönük soruşturma yapılacak"

Dursun Özbek, geçtiğimiz aylarda bazı üyelerin talepleri üzerine, mali konularla ilgili geriye dönük bir soruşturma için çalışma halinde olduklarını açıkladı.


Galatasaray'ın kötü yönetilmesi ve hatalı yönetim tarzlarına yönelik olarak istenen soruşturmaya değinen başkan Özbek, "Bu talebi dikkate alıyoruz. Geriye dönük bir araştırmayı, kendi döneminden başlamak üzere yapma sözü vermiştik. Bu işi uluslararası mahiyette yapan firmalarla görüştük. Birisiyle de sözleşme imzalama aşamasına geldik. Konunun incelenme tarzının gizli olması hasebiyle, bu araştırmalarda netice alabilmek için her türlü enstrüman kullanılıyor. Hangi firma olduğuyla ilgili sözleşme imzalanana kadar isim telaffuz etmek istemiyorum. İncelemeyi yapacak mihraklar da gizli tutuluyor" şeklinde görüş belirtti.

- "Bileklik satışı 1 milyonu aştı"

Özbek, "Tek Bilek Tek Yürek" kampanyası kapsamında satışı gerçekleştirilen bileklerde 1 milyonu aştıklarını duyurdu.


Bileklik satışında mayıs ayına kadar 2,5 milyonu bulacaklarına inandığını anlatan Özbek, bu konuyla ilgili kendilerine sataşmada bulunulduğunu savunarak, şunları kaydetti:


"Bilekliğin maliyeti 80 kuruştur. Satış fiyatımız ise 10 liradır. Burada ürünün değerinin önemi yok. Bu ürün, birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Anlaşılmaz şekilde bu konuda haberler yapılıyor. Buradaki maksadı çözemiyorum. Bileklik, birlik ve beraberliğin, kötü zamanlarda ortak hareketin sembolü. 'O zaman bu sembolü dinamitleyelim' deniyor. Eğer Galatasaray bu zor günlerden kurtulma çabasındaysa, camia bir araya gelmeden olmaz. En kral yönetimi getirin, bu durumdan çıkılmaz. Başarı hepimizin başarısı olacak."


Galatasaray Adası'ndan sözleşmesi sona eren kiracının çıkarılması için davanın sürdüğünü, Kalamış Tesisleri'nde ise kiracıyla anlaşmaya varıldığını anlatan Özbek, tesislere geri almalarının adından ihale yoluyla kiracı bulacaklarını aktardı.


- "Futbolda harcamalar kısılacak"

Dursun Özbek, Galatasaray'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası veren UEFA'nın, harcamalara da sınırlama getirdiğini paylaştı.


Gelecek sezon için sporculara yapılacak ödemelerin tamamının 65 milyon avro ile sınırlandırıldığını dile getiren başkan Özbek, "Şu anda mevcut takımımız da bu seviyede. Önceden söz konusu maaşlar 105 milyon avroya kadar çıkmıştı" diye konuştu.


Futbol takımının son dönemdeki durumunun da iyi olmadığına vurgu yapan Özbek, "Bunun bir sürü sebebi var. Mali sebepler bunlardan sadece biri. Biz bu şekilde dahi başarılı olabilmek için mücadele diyoruz. Türkiye Kupası'nı kovalıyoruz. Ligde de olabilecek en iyi sıra için mücadelemizi veriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.


AA



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı kulübün divan kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı. UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının geçmiş yönetimlerin eseri olduğunu ifade eden Özbek, Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurarak itiraz edeceklerini söyledi. Galatasaray Adası ve Kalamış Tesisleri hakkında kritik bilgiler veren Özbek, "Galatasaray'da tuhaf işler var" ifadesini kullandı.


- UEFA ile Galatasaray, Mayıs 2014'te bir anlaşma yapmış. Toplam zarar 164 milyon euro. Bu anlaşma 16 Mayıs 2014'te yapılmış. UEFA tedbirler alınmasını istemiş. Ekima ayında UEFA, kulübe geldi. İnceleme yapıp gittiler.


- Bizi açıklama yapmak için Cenevre'ye çağırdılar. Kendilerine bu zararların gerekçelerini anlattık. Onlar bir rapor hazırladı ve bu raporu UEFA içerisinde yargılayacak kuruma sevk etti. Bu bir açık duruşma şeklinde oldu. Biz hazırlıklarımızı yaptık, uluslararası düzeyde deneyimli avukatla savunmayı hazırladık.


"UEFA CEZASI İÇİN CAS'A BAŞVURACAĞIZ"

- Galatasaray'ın yeni yönetiminin yaptıklarını ve amacı anlattık. Amacı anlatırken bir şeye dikkat çektik. 13-14 sezonunda zarar 70 milyon euro. 15'te 55 milyon euro. 15-16 sezonunda 26 milyon euro olmuş. Kasım ayı ile zararın düştüğünü gösterdik. Zararı 4-4,5 milyon euro seviyelerine çekeceğimizi belirttik.


- İşin peşini bırakmayacağız. Konuyu CAS'a taşıyacağız. Orada da farklı bir savunma yapacağız. Çok hırslıyız.


- Galatasaray, iyi yönetildiği zaman kar edecek bir kurumdur. Bunu ispatladık.


"BİLEKLİK SATIŞINDA 1 MİLYONU GEÇTİK"

- Tek Bilek Tek Yürek kampanyası başlattık.Hemen sataşmaya başladılar. Bilekliğin kulübe maliyeti 80 kuruş, satış fiyatı 10 TL. Buradan bile eleştiriler yapılıyor. Maksat ne? Basında 4 TL'ye mal ettiğimiz yazıldı. Bunu niye yapıyorsunuz? Gelin sorun, size söyleyelim.


- Bileklik bir sembol. Galatasaraylılar'ın birlik ve beraberliğinin sembolüdür. Camia bir araya gelemezse Galatasaray bu durumdan çıkamaz. Buraya en kral yönetim de gelse camia bir araya gelmedikten sonra bir şey olmaz.


- Biz 1 milyon satış hedefi koymuştuk, şu an o rakamı geçtik. Mayısa kadar 2-2.5 milyonu geçeriz. Değerli Galatasaraylılar bu bileklikleri alın ve takın.


"DALGA MI GEÇİYORSUNUZ!"

- Galatasaray Adası ile ilgili olarak dava Mayıs'ta görülecek. Şundan emin olmanızı istiyorum, bu davanın peşindeyiz, kiracı süreyi uzatarak bedavaya işletmeyi elinde tutmak istiyor.


- Kalamış'ta da işletmecinin değişmesi yönünde karar alındı ve ona bağlı dava açtık. Galatasaray'daki tuhaf işlerden biri... Davayı açmak için kontratı istedik. Kontrat olmadığını söylediler, 'Dalga mı geçiyorsunuz?' dedim. Bir arkadaşım kontratın fotokopisini getirdi öyle dava açıldı. Dedik ki bu aleyhte bir dava olarak gözüküyor. Kiracı ile konuştuk, kontrat olmadığını söyledi. 'Çık' dedik ama 'Masrafım var, verin paramı gidiyim' dedi. Daha Kalamış'la ne kadar uğraşırız belli değil. Yeri teslim etmiyor, yeri aldığımızda yapacağımız ihale ile Galatasaray'a maksimum katkıyı sağlayacağız.


- Futbolda Türkiye Kupası'nı kovalıyoruz şimdi. Ligde de olabildiğince iyi yerde bitirmek istiyoruz. Basketbolda ligi ilk 3 içinde bitireceğimiz kesin. Hedefimiz final oynayıp şampiyon olmak.



Hürriyet 


Geri Dön