28 / 04 / 2024

Dursun Özbek'ten Riva ve Florya geliri açıklaması!

Dursun Özbek'ten Riva ve Florya geliri açıklaması!

Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun Ekim ayı olağan toplantısı Gayrettepe Dedeman Otel'de gerçekleşti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek toplantıda Riva ve Florya ile ilgili geliştirme projesinden elde edilen gelirlerin harcanış şekliyle ilgili sorulara da cevap verdi.



 

Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun Ekim ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Gayrettepe'deki Dedeman Otel'de, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri Eşref Alaçayır, Nasuhi Sezgin, İsmail Sarıkaya, Can Topsakal ve Burçin Aslan da hazır bulundu.

 

Anadolu Ajansı'nda yayınlanan habere göre; Galatasaray Sportif AŞ'nin 3. çeyrek mali durumuyla ilgili üyelere bilgi vermek için kürsüye gelen Başkan Özbek, yakın zamanda bir sermaye artışı gerçekleştirildiğini belirterek, "Şirketimizin sermayesi 21 milyon 645 bin liraydı. Yapılan artışla 108 milyon liraya ulaştık. Bu çalışmayla 86 milyon 355 bin liralık bir sermaye artışı gerçekleştirdik." dedi.

 

Dün itibarıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) kanalıyla Galatasaray Sportif AŞ'nin son 3 aylık dönemdeki mali raporunu açıkladıklarını söyleyen Özbek, "Geçtiğimiz 3 aylık dönemde 10,9 milyon lira karımız oldu. Buna bağlı olarak öz kaynaklarda artış 97 milyon 300 bin liraya ulaştı. Bu konudaki faaliyetlerimiz devam edecek. Galatasaray Sportif AŞ'nin negatif öz kaynağının yüksetilmesi gerekli. Gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Sıkı bir çalışma içindeyiz." diye konuştu.


- Üyelerin sorularını yanıtladı

 

Dursun Özbek, Ekim ayı pan kurulu toplantısında 13 üye tarafından yazılı olarak yöneltilen sorulara da cevap verdi.


Riva ve Florya ile ilgili geliştirme projesinden elde edilen gelirlerin harcanış şekliyle ilgili de bir soru olduğunu aktaran Özbek, "Defalarca açıkladık. Bizim tek hedefimiz var, Galatasaray ve iştirakleriyle ilgili borçların tasfiyesi amacıla bu parayı kullanacağız. Paranın geldiği gün nereye gittiğini hepiniz biliyorsunuz. İlk ödeme, tüm borçların tasfiyesi için yeterli değildi. Projelerin gelişmesi ve bitirilmesiyle elde edilecek gelirlerin de adresi aynı. Kimsenin zerre tereddütü olmasın." şeklinde görüşlerini aktardı.

 

Galatasaray'ın geriye dönük işlemlerinin araştırılması için yabancı bir inceleme şirketiye yapılan çalışmanın sonuçlarını pan kurulu heyetine teslim ettiklerini aktaran Dursun Özbek, "Uzun süre neden gizlendiği şeklinde sorular var. Yönetim olarak 2,5 senedir faaliyet gösteriyoruz. Çeşitli pan toplantılarında, genel kurullarda yakıştırmalar yaptılar. 'Neden elinde tutuyorsun araştırma sonucunu, amacın mı var?' dendi. Allah aşkına, böyle bir amaç kim taşıyabilir. Böyle bir şeyi Galatasaraylı aklından nasıl geçirir. Büyük bir kültürün içinden geldiğimizi, etik değerlerimizin olduğunu düşünüyoruz. Sonra da birbirimize bu tip yakıştırmalar yapıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi. Görüşmeler bölümünün ardından toplantı tamamlandı.

 

 

 


Geri Dön