07 / 10 / 2024

Duvar tasarımları yenileniyor!

Duvar tasarımları yenileniyor!

 Evin enerjisini artırmaya yönelik yeni dekorasyon hamleleri arasında, boş bir tuval olarak ele alabileceğimiz duvarlara da önemli iş düşüyor




Boya seçiminde klasik şampanya-kese kağıdı-kırık beyaz üçlüsünden vazgeçerek ilk adımı atarsak, geriye farklı görsel ve işlevsel duvar oyunları arasından tarzımıza en uygun olanı seçmek kalıyor.

Evinizin duvarlarını, farklı ihtiyaçlarınız için ilave alanlar oluşturmak ya da özgün estetik vurgular yaratmak için kullanabilirsiniz.
Öne çıkarmak istediğiniz bölümü duvar kağıdıyla kaplayın: Evdeki ölü bir duvarınızı stilinize uygun bir duvar kağıdıyla kaplayarak görsel bir odak noktası yaratabilirsiniz. Bu sene tercihiniz, gri-mavi tonlarında geniş çizgililer ve optik desenler olabilir.

Fotoğraflarınızı sergilemek için duvarları kullanın: Aynı ışıkta çekilmiş ya da siyah-beyaz bastırılmış fotoğraflarınızı duvarlarda gruplar halinde sergilemek, çerçevelerle sehpa üstlerine koymaktan daha etkili olacaktır. Merdiven boşluklarına asılan resimler, basamakların ritmine uygun olursa monotonluğu kırar. Bir kanepenin arkasına asacaksanız fotoğraf ile kanepe arasında 20 cm"lik mesafe bırakın. Fotoğraflar tavana 45 cm"den fazla yaklaşmamalı. Koridor gibi ayakta durulan mekanlarda resimler göz hizasına asılmalı.

Boydan boya kitaplık tasarlayın: Sıcak ve hareketli bir görünüm için bir duvarınıza boydan boya bir kitaplık yaptırarak kitaplarınızı yatay ve dikey olarak gruplar halinde yerleştirebilirsiniz. Salonunuz genişse, ayaklı bir kitaplık ile yemek ve oturma bölümünü ikiye ayırabilirsiniz.      
Aynalar asarak mekanı genişletin: Mekanlara kazandırdığı derinlik, genişlik ve aydınlık nedeniyle dekorasyonda hiç vazgeçemediğimiz bir duvar aksesuvarı olan aynalar, çok farklı çerçeve seçenekleriyle her stile uyum sağlayabiliyor. Örneğin evinizde uzun bir koridor varsa, puzzle şeklinde aynalar ya da yan yana asılmış bir grup ayna hem duvarları dolu gösterecek hem de koridorun dar ve karanlık algısını azaltacaktır.

Bir duvarı akvaryumla örmeye ne dersiniz Bir duvara boydan boya bir akvaryum monte ederek suyun ve balıkların dinlendirici enerjisinden yararlanmanız mümkün. Eğer bir akvarist olmaya karar verirseniz dikkat etmeniz noktalar: Akvaryum genişliğinin en az yüksekliği kadar olması, ölçüleri planlarken seçeceğiniz balıkların ve yapacağınız arka fonun dikkate alınması, bitkili bir akvaryumda kumun arkadan öne doğru eğimli ve tabandan 6-10 cm yüksekte olmasıdır.

Daha başka Hareketlendirmek istediğiniz duvarınıza nişler yaptırtmak, asimetrik raflar asmak, dikey bahçelerle bitki duvarı oluşturmak, farklı dokuda duvar panelleri kaplatmak ve koleksiyonları sergilemek de işe yarayacaktır. Sticker"ları ise artık sadece çocuk odalarında ve mutfaklarda kullanın.

Konformist

Önümüzdeki dönemin yeni konformist ev tanımları ˜sıcaklık ve rahatlık" kelimelerine öncelik tanıyor. Rahatlık kavramını ergonomik, özgür ve keyifli sıfatlarıyla pekiştirmekte serbestsiniz, ancak bu temanın son zamanların en geniş kapsamlı ev yaşam trendi olduğunu unutmayın. Yani sadece fiziksel anlamda rahat ettiren modeller değil, ruhsal ve duygusal olarak da sıcakkanlı, koruyucu ve örtücü karaktere sahip mobilya ve aksesuarlar seçmeniz gerekiyor.

Occa

Kuzey ülkelerinin sade ve naif tasarım anlayışıyla oluşturulan Danimarkalı BoConcept markası, ilk mağazasını geçtiğimiz ay İstanbul"da açtı. şžehir yaşamını yakından takip eden BoConcept, gereksiz detaylardan kaçınarak özellikle küçük alanlar için yaratıcı ve işlevsel çözümler arıyor. Occa multifonksiyonel sehpa da,   çok işlevli modellerinden biri.
Hürriyet/Melda Narmanlı çİMEN


Geri Dön