09 / 05 / 2024

E-Devlet nerede oy kullanacağım? Hangi okulda oy kullanacağım?

E-Devlet nerede oy kullanacağım? Hangi okulda oy kullanacağım?

Seçmen kaydı sorgulama işlemi aktif bir şekilde devam etmektedir. Nerede oy kullanacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar hemen arama motorlarına sarıldı. İşte detaylar!



YSK’nın açıkladığı veriler ışığında ise bu seçimlerde 64 milyon 113 bin 941 seçmen oyunu kullanabilir. Saat 08.00’de başlayacak olan seçim süreci 17.00 itibarı ile de son bulacak.

2023 YSK YURT İÇİ SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sandık sorgulama işlemini kolay bir şekilde yapmak istiyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz. Sandık bilgisi sorgulama işlemi için kullanmanız gereken bir hizmet adı bulunmaktadır. Bu hizmet adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Tarayıcınızın hemen adres satırına http://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazabilirsiniz.

Site İçi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime ya da kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan hemen sonra, gelen listedeki “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” bağlantısına tıklayıp da ulaşabilme durumunuz vardır.

Vatandaşlar hizmet bağlantısına tıkladığı zaman ise yurt içi seçmen kaydı bulunuyor ise sandıkların belli olduğu dönemde aşağıdaki bilgileri hemen göreceklerdir.

- T.C. Kimlik Numarası

- Ad

- Soyad

- İl

- İlçe

- Muhtarlık Adı yer alır,

- Engellilik Durumunuz bu görme veya ortopedik olabilir.

Seçim tarihi, yapılacak seçimin adı ve oy kullanacağınız sandık bilgileri yer alacaktır. Sizinle aynı hanede oturan seçmenlerin de oy kullanacağı sandık bilgileri tabloda tek tek görüntülenir. Ekranda Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan bilgilendirme de kolaylıkla görülecektir. Lütfen ekranda yer alan bilgilendirmeyi dikkatlice okumanız gerekir. Bu işlemleri takip ettikten sonra da “Seçmen Bilgi Kağıdını İndir” düğmesini kullanabilirsiniz.


Geri Dön