Kent Haberleri

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına yardım ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!  Aile Destek Paketinin kapsamına alınan 'Çocuk Destek Bileşeni' ile 350 lira ile 650 lira arasında değişiklik gösteren rakamlarda yardım sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli haneler için çocuk sayısına göre değişen tutarlarda sosyal destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

Aile Destek Paketinin kapsamına alınan 'Çocuk Destek Bileşeni' ile 350 lira ile 650 lira arasında değişiklik gösteren rakamlarda yardım sağlanıyor. 

Aile Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için, e-Devlet üzerinden ya da SYDV'ler aracılığıyla gerçekleştirilen başvuruların ardından, 12 ay boyunca sosyal destek veriliyor. 

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere PTT aracılığıyla verilen çocuk yardımından faydalanmak için şartlar da peş peşe açıklandı. Çocuğu olan dar gelirli aileler 'Çocuk Destek Bileşeni'nden kolay bir şekilde yararlanabiliyor. 

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Devlet tarafından milyonlarca aile için 50 farklı sosyal destek sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan ailelerdeki çocuklara ilişkin ek destek sağlayacaklarına dikkat çekti ve konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk parası ödemelerine ilişkin geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği açıklamasında hem rakamları hem de şartları duyurdu.

ÇOCUK PARASI ŞUBAT 2023 ÖDEMELERİ NE ZAMAN? HESAPLARA YATTI MI? 

Derya Yanık, sosyal medya hesabı aracılığıyla gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, Ocak'ın ilk haftasında yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini erkene aldıklarını belirtti. Bu kapsamda ödemeler, 29 Aralık 2022 Perşembe günü itibayla hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. 

Bu açıklama sonrasında, çocuk parası desteğinden faydalanan vatandaşlar Şubat 2023 ödemelerinin ne zaman gerçekleştireceğini merak etmeye başladı. 

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Çocuk Destek Bileşeni, 12 ay süreyle yapılıyor ve diğer sosyal yardımlardan  faydalanan vatandaşlar için de veriliyor. 

Bakan Yanık, açıklamasında çocuk parasının tutarına değindi ve "Çocuk Destek Bileşeni” çerçevesinde hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira arasında destek sunacaklarının altını çizdi. 

Yanık, açıklamasını "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanmak isteyen vatandaşlar için aranan şartlardan biri; hane geliri oluyor.
 
Bu kapsamda hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü olması gerekiyor. Yani 1.833,45 TL'den daha az olması aranan şartlardan.

Akaryakıtta peş peşe indirim! Motorin fiyatları resmen düştü! Hemen bakın! BP, PO, Shell 24 Şubat 2023 fiyat listesi...

1 doların tam 3 gün sonra ne kadar olacağı tek tek açıklandı! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenin aklı başından gitti!

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!