Ekonomi

E – Devlet’ten başvurun siz de 7 bin lira 200 alın! Devlet destek ödemesine kimler başvurabilir? Elinizi çabuk tutun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dahilinde düzenlenen Aile Destek Programı ile 7. 200 liraya kadar yardım almak mümkün. Bakanlığın başlatmış olduğu yardım kampanyası için bazı şartlar mevcut. İşte detaylar…Devlet dar gelirli kişiler için para desteğini de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte desteklemeye devam ediyor

2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından sık sık ayrıntıları aktarılan, dar gelirli vatandaşlar için devlet desteği ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Devlet dar gelirli kişiler için para desteğini de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte desteklemeye devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetimi ile birlikte gerçekleştirilen yeni sosyal destek projesi dahilinde dar gelirli vatandaşlara bir yıl yani 12 ay boyunca destek verilecek. Dar gelirli vatandaşlara 450 lira ile 600 lira aralığında nakit ödeme yapılacak.

DEVLET DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Devlet destek ödemesi ile ilgili olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok açıklamada bulundu.

Destek ödemelerinde herhangi bir sınırlama olmaksızın bütün özel sektör çalışanları aynı şekilde yanı sıra esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanlar da faydalanabilecek. Bunların yanında şartlara uygun olmaları durumunda SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ile bunların dul ve yetim kişiler de faydalanabiliyor.

2022 yılının net asgari ücret tutarına göre yapılan hesaplamalar neticesinde destek ödemesini almak için hanede kişi başına düşen gelirin 2022 net asgari ücretin 3’te 1’i olan 1. 833 liradan düşük olması gerekiyor. Bu duruma göre 2022 yılında destek ödemesi dört kişilik bir aile için 7. 300 liradan az gelir olması gerekmekte.

DEVLET DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürütmüş olduğu “Aile Destek Programı” için başvuru işlemleri herkes tarafından hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilir. Bu açıklamalara göre; aile destek programı başvuru işlemleri e - Devlet Kapısı’nda bulunuyor olan bakanlığa ait uygulamalardan yapılabiliyor. Bunlarla birlikte başvuran kişiler, ikametgâh adresinin bağlı olduğu “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)” şubesine giderek de başvurularını gerçekleştirebilirler.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 7 Ağustos 2022 tarihinde saat 14.41'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,00 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1033 Türk Lirası değerinde.

Citroen’den ağustos ayına özel akıl almaz faizsiz kredi kampanyası! C3, C4, Berlingo, Jumpy, Jumper ve daha fazlası…

Milyonlarca işsize müjde TÜİK’ten geldi! Mülakatsız memur ya da işçi olabilirsiniz! Çok az zaman kaldı

Bütün çalışanlar buraya! Bu adımları izleyerek emekli maaşınızı yüksek tutun! Bunları kimse bilmiyor