Ekonomi

Tam 7 bin 200 lira sahibi olacaksınız! Sadece başvurmanız yeterli! Acele edin hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı sonucunda hak sahibi olan kişilere ağustos ayı ödemelerinin bu hafta gerçekleşeceğini bildirdi. İşte program ile ilgili detaylar...Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili açıklama gerçekleştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı tamamında hak sahiplerine ağustos ayı ödemelerinin bu hafta yapılacağını duyurdu.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili açıklama gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen olan açıklamada, Türkiye Aile Destek Programı’ndan destek almaya hak kazanmış vatandaşların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının değerlendirmeleri bütününde Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi aracılığı ile otomatik bir biçimde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bu kapsam bütününde, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleşen ödeme listesinin hazırlanmasına esas teşkil bulunanların, hak sahipliğinin belirlenmiş bir şekilde ay için güncel olmasını ve ödeme dosyası kontrollerinin de sağlıklı bir düzende gerçekleştirilmesini kesin olarak ayın sonunun beklenmesini bildiren açıklamada, şu şekilde konuşuldu:

"Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı ağustos ayının hak sahibi olan kişilerin kesin hale getirmek için ödeme listesi gerçekleştirme işlemlerine başlanmışken, eylül ayının ilk haftası içinde ise ödemeler yapılacaktır.

Program dahilindeki bütün gelecek ödemelerde de aynı uygulama devam edecek olup destek verilecek ayın sonunda da ödeme işlemleri güncel veriler sonucunda yapılacaktır. 

İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında da vatandaşlara Türkiye Aile Destek ödemeleri verilecektir.

 

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı ile ilgili şekilde senede yaklaşık olarak 4 milyon ev halkının yararlanmasını beklediklerini dile getirerek, "Hanelerin gelir durumlarına göre ise belirli olan birtakım şartları mevcut. Aylık 450 TL, 550 TL ve 600 TL olmak birlikte üç segmentte destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamı bütünü dahilinde 12 ay boyunca düzenli bir biçimde hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek yapılacak. Hanelerin gelir düzeyine uygun bir şekilde de senelik olarak 5. 400 lira ve 7. 200 lira arasında destek verilecek. Gelir 1. 833 lira gelir şartından ne kadar az olursa da ödeme de o oranda o kadar yükselecek.