29 / 04 / 2024

E-ticaret ile alışveriş yapanların sayısı 2 milyarı aştı! Online alışverişe doymuyoruz

E-ticaret ile alışveriş yapanların sayısı 2 milyarı aştı! Online alışverişe doymuyoruz

Online alışverişin vazgeçilmez olduğu bu günlerde internetten alışveriş yapan kişilerin sayısını 2 milyarı aştığı açıklandı. İşte detaylar…



WP Forms’un yayımlamış olduğu verilere göre günümüzde tüm dünyada ortalama olarak 12 ila 24 milyon e - ticaret sitesi faaliyet verirken, 2 milyardan fazla insanın da artık online siteler aracılığıyla yapması ile birlikte büyüyen e - ticaret havuzu girişimcilerin radarına girmiş oluyor. Bu alanda yeterli deneyime sahip olmayan girişimciler ise e- ticarette başarılı olmanın yollarını heyecanlı bir şekilde ararken, İstifade Ettiren Fikirler Platformu Kurucusu Tuğer Akkaya ise e - ticaretteki girişimci aday kişilerin merak ettikleri soruları podcast, video ve web sitesi içerikleri ile yanıtlıyor. Akkaya girişimci adaylarına eğitim serileri ile de destek vermek dışında ilham alabilecekleri her yaştan başarılı girişimcileri sosyal medya kanalında konuk etmekte.

Girişimciler için kılavuz niteliğinde olan birçok eğitim serisi ve içerik hazırladığını dile getiren Akkaya konuyu şu sözler ile değerlendirdi. 

“Dijitalleşme coğrafya fark etmeden insanlar arasındaki iletişim engellerini ortadan kaldırıp geleneksel şekilde alışkanlıkları dönüştürürken, birçok yeni meslek grubunu da ortaya çıkarmış oldu. Bunların başında yer alan e - ticaret yaş fark etmeden birçok girişimciye kendi işinin patronu olma olanağı sağladı. Çünkü tüketiciler artık ihtiyaçlarını online şekilde karşılarken, e - ticaret sitelerinin sayısının artması da girişimcilerin birçok sektörde satış yapmasına olanak sağlıyor. Ben de 15 seneye dayanan tecrübem ile hem dünya çapındaki e - ticaret sitelerinde mağaza sahibi olmak için eğitimler veriyorum hem de bu alanda başarılı olan isimleri programımda konuk edip sürekli büyüyen e - ticaret dünyasına yeni atılacak kişilere stratejik yol haritası çizmekteyim”

E-ticaret ile alışveriş yapanların sayısı 2 milyarı aştı! Online alışverişe doymuyoruz


Geri Dön