Sektörel

EBRD,NEF ile Türkiye’de konut yapacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Nef olarak tanıdığımız Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım ortak oluyor. Kurulacak ortaklık ile kentsel dönüşüme yönelik, modern, sürdürülebilir, depreme dayanıklı ve son teknolojiye sahip konut üretimi yapılacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Nef olarak tanıdığımız Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım ortak oluyor. Kurulacak ortaklık ile kentsel dönüşüme yönelik, modern, sürdürülebilir, depreme dayanıklı ve son teknolojiye sahip konut üretimi yapılacak.


Hürriyet gazetesi Jale Özgentürk, bugünkü köşesinde Avrupa Kalkınma Bankası (EBRD) ile NEF arasındaki ortaklığı kaleme aldı.


Türkiye zor günler yaşıyor. Bir yandan terör olayları diğer yandan ekonomide yaşanan sıkıntılar her sektörü vuruyor. Bu sektörlerden biri gayrimenkul. Satışlar durmuş, yeni projeler bekliyor.


Nef yenilikçi anlayışı ile son yıllarda sektörün önemli şirketlerinden biri. Bu olumsuz günlerde sevindirici bir ortaklığın hazırlığını yapıyor.


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Nef olarak tanıdığımız Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım ortak olacak. EBRD, 2008 yılından beri Türkiye’de. Birçok küçük ve büyük şirkete yatırımlarında destek veren banka 2013 yılında Türkiye’de kentsel dönüşüm projeleri için 350 milyon dolar ayırdığını da açıklamıştı.


İşte bu kapsamda gerçekleşecek olan bu ortaklıkla kentsel dönüşüme yönelik, modern, sürdürülebilir, depreme dayanıklı ve son teknolojiye sahip konut üretimi yapılacak.

60 milyon dolar sermaye ile kurulacak ortaklık özellikle kentsel dönüşüm projelerine odaklanacak. Yatırım haberlerinin neredeyse durduğu böyle günlerde umut verici bir haber!


Hürriyet / Jale Özgentürk