04 / 05 / 2024

Ebru Köktürk Koralı, Hayal Kahvesi'ne dört mekan daha açtı!

Ebru Köktürk Koralı, Hayal Kahvesi'ne dört mekan daha açtı!

Eğlence sektörünün Anadolu Yakası'ndaki patronu Ebru Köktürk Koralı, Çubuklu Hayal Kahvesi'nin içine dört mekan daha açtı

 



Eğlence sektörünün Anadolu Yakası'ndaki patronu Ebru Köktürk Koralı, Çubuklu Hayal Kahvesi'nin içine dört mekan daha açtı. Burada lezzetli yemekler tadarken, Boğaz manzarası eşliğinde konserler izleyebilirsiniz

Kim demiş eğlence sektörünün kalbi Avrupa yakasında atar diye? Yıllardır Nevizade, Asmalımescit, Kuruçeşme arasında mekik dokuyan İstanbullular için artık yeni bir seçenek var. 16 yıldır Beykoz sahilinde Çubuklu Hayal Kahvesi'ni işleten Ebru Köktürk Koralı, mekanı iyiden iyiye büyütüp genişletti. Ottoman, Balıkçı Abdullah, Fol ve Zarifi'yi de Hayal Kahvesi'nin içine taşıdı. Yani artık dört mekan bir arada! Eğlence sınırsız, yemekler muhteşem, Boğaz manzarasına zaten diyecek yok! Ebru Köktürk Koralı, yeni mekanlarından bahsederken içi içine sığmıyor; heyecanla anlattıkça anlatıyor. İşte Anadolu Yakası'nı şenlendiren 'dört mekan bir arada' konsepti ve sahilin en popüler yemekleri.

Hayal Kahvesi'nin yeni konseptinden bahsedebilir misiniz?
Sahili daha fonksiyonel değerlendirme fikriyle dört restoranı Hayal Kahvesi'nin rıhtımında buluşturduk. Aralarında ortak paydanın olmamasına dikkat ettik. Zarifi, eğlencesi ve zengin mutfağıyla buraya geldi. Ottoman, Antep ve Antakya mutfağından spesiyaller hazırlıyor. Bir de balıkçımız var, `Balıkçı Abdullah'. Merdiven arasına en uygun olabilecek restoran `Fol' diye düşündük. Yemek servisi almak istemeyenler Fol'un leziz hamburgerlerinden yiyebilir.

Boğaz'daki eğlence mekanlarına gelen ses yasağı sizi nasıl etkiledi?
Kolon sayısını azalttık. Konserler içeride yapılıyor, dışarıya ses vermiyoruz.

İstanbul'da gece hayatı deyince akla Avrupa Yakası'ndaki yerler geliyor artık.
Evet, bu konuda Anadolu yakası daha bakir. Ama ben tam olarak öyle düşünmüyorum. Konser, 21.45'ten sonra Beşiktaş'taki teknede başlıyor, Kabataş'tan Üsküdar'a uğruyor, oradan da Kuruçeşme yapıp buraya geliyor. Ve bitiminde de herkesi aynı noktaya geri götürüyor. Bu sene başlattığımız bu uygulama sayesinde daha çok konuk ağırlayacağız.

Konser programı nasıl?
Geçen hafta Emre Aydın'la başladı. Bu hafta Levent Yüksel'le devam ediyoruz. Cumartesi Tolga Akyıldız, sonra sırayla Müslüm Gürses, Gripin, Replikas, Göksel sahne alacak. Teoman, Nev, Duman ağustos için konuştuğumuz isimler. Özel gecelerimiz oluyor. Arabesk gecesi, Işın Karaca gecesi gibi aktiviteler yapmayı düşünüyoruz.

Hedef kitleniz kimler?
Konserlere genç ve dinamik bir kitle geliyor. Ama yemek müşterisi her yaştan olabiliyor.


Hayal'İn yazlık mekanlarından
'ZARİFİ' - Mekan sahibi Serdar Temizkan
-Mönüyü hazırlarken mevsim sebzeleri kullanıyorlar. Sezon içinde mönüye yeni eklemeler de yapacaklar.
-Bu yazın en popüler yemeği kalamar dolması, proşki böreği ve çiğ balık. Başlangıçlardan da topik.
-Fiyatlar 30 TL - 80 TL arasında değişiyor.
-Pazar günleri açık büfe kahvaltı var.
-Her çarşamba Suzan Kardeş sahne alıyor. Cumartesi gecesi canlı müzik yapılıyor.

'FOL' - Mekan sahibi Gülbin Özbey
-Mönüde burgerler ağırlıkta. Dört çeşit sabah kahvaltısı var. Servis 10.00'da başlıyor.
-Bu yazın hamburgeri ekmek arası sucuk ve balık ekmek.
-Fiyatlar 5 TL - 25 TL arasında değişiyor.
Milliyet-Cadde-Senem Aydın


Geri Dön