16 / 05 / 2024

Ece'den Ankamall ve Crown Plaza'ya 635 milyon dolar!

Ece'den Ankamall ve Crown Plaza'ya 635 milyon dolar!

Avrupa krizle boğuşurken Almanya merkezli ECE Group, Türkiye'nin en büyük AVM'lerinden Ankara'daki Ankamall ve yanındaki Crown Plaza Oteli'ni almak için teklifini 110 milyon dolar artırdı. ECE, teklifi 635 milyon dolara çıkardı



Alman ECE Group, Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden Ankamall ve komşusu Crown Plaza Oteli'ni almakta ısrarlı olduğunu teklifini 110 milyon dolar artırarak gösterdi. Temmuz ayında 525 milyon dolarlık teklifte bulunan ECE bu kez teklifini 635 milyon dolara yükselterek Ankaralı 1050 toptancının oluşturduğu Yeni Gimat Grubu'nun sahibi olduğu iki gayrimenkul için atağa kalktı. Yeni Gimat Grubu'nun dışında Torunlar GYO'nun da yüzde 14 hisseyle ortak olduğu Ankamall için satış işleminin şubat başına kadar sonuçlanacağı belirtiliyor. Bu fiyattan satılırsa halen en değerli AVM'lerden biri olan 378 milyon dolar piyasa değeri bulunan İstanbul Akmerkez'i geçmiş olacak. Ece'nin halen yönettiği üstlendiği 318 mağazalı Ankamall'da biten kira sözleşmeleri yenilenmedi.

107 BİN METREKARE ALAN

Ankamall'da 107 bin metrekarelik kiralanabilir alan, 6 bin araçlık ücretsiz otopark, kafeler, restoranlar, tiyatro, sinema salonu ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Türkiye'de AVM'lere olan ilgisiyle bilinen ve bu alanda daha da büyümek isteyen ECE Türkiye, Ekim 2000'de istanbul'da kuruldu. ECE Grubu ve General Growth Properties Inc. (GGP) ortaklığının Türkiye'deki iştiraki ECE Türkiye'nin kiralama ve yönetimini yürüttüğü toplam 8 alışveriş merkezi bulunuyor. Bunlar; istanbul'da Metrocity, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, CarrefourSA Maltepe Park, Ankara'da Ankamall, Eskişehir'de Espark Alışveriş Merkezi, Antalya'da Antalya Migros Alışveriş Merkezi ve TerraCity Alışveriş Merkezi.

'Oyunbozanlık etmemek için hisseyi satıyoruz'

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Ankamall'ın yüzde 14'üne sahip olduklarına dikkat çekerek "Çok ortaklı bu yapıda oyunbozanlık yapmak istemedik ve hissemizi satıyoruz" dedi. Yabancıların, proje geliştirmeden ziyade kendini kanıtlamış AVM'lere ilgi gösterdiğini vurgulayan Torun şöyle konuştu: "Yabancılar riske girmektense kendini kanıtlamış AVM'yi tercih ediyorlar. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor. Ankamall, Türkiye'nin ilk en büyük AVM'si. Aynı zamanda da en başarılı AVM'lerden biri."

Bülent AYDEMİR/Habertürk


Geri Dön