30 / 04 / 2024

Ecrimisilin tebliği!

Ecrimisilin tebliği!

Kira bedeli olmayıp, taşınmazın izinsiz kullanımının karşılığı olarak ödenen bir tazminat olan ecrimisilin tebliği nasıl yapılıyor? Ecrimisil ihbarnamesi tebliğ süresi nedir? sorularının cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..



Ecrimisilin tebliği


İzinsiz inşaat yapmak, izinsiz kullanmak, kiraya verilen taşınmaz mallarda kira süresi sona erdiği halde sözleşme yenilenmeden kullanıma devam etmek, tahsisli veya kamu hizmetinde kullanılmak üzere kiralanmış bir binanın bir kısmını işgal etmek gibi nedenlerle tahsil edilen ecrimisilin tebliği nasıl gerçekleşiyor? İşte sorunuzun cevabı..


Tespit ve takdir edilen ecrimisil alacağı için düzenlenen “Ecrimisil İhbarnamesi”, bu alacağa itiraz edilmesi durumunda ise düzenlenen “Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesi” ile tebliğ edilmektedir.


Yönetmelikte her iki ihbarnamenin düzenlenmesinde ve tebliğinde idarece uyulması gereken sürelere yer veriliyor. Buna göre;


- Ecrimisil İhbarnamesi, bedelin takdir tarihinden itibaren onbeş gün içinde,


- Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesi ise, düzeltme talebinin talep tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde bu amaçla oluşturulacak komisyonlarca karara bağlanmasının ardından en geç onbeş gün içinde fuzuli şagile tebliğ ediliyor.


Yönetmelikte 10.04.2011 tarihinde yapılan değişikliklerle ecrimisil bedellerinde idareye verilen re’sen düzeltme yetkisi ile düzeltilen ecrimisil ihbarnameleri de düzenlenerek düzeltme tarihinden itibaren onbeş gün içerisinde ilgililerine tebliğ ediliyor.


Ecrimisil ne demektir?

Ecrimisile itiraz hakkı!

Ecrimisilin kanuni dayanakları!

Ecrimisilin tespiti!

Ecrimisilin takdiri!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön