Sektörel

Eczacıbaşı Gayrimenkul kentsel dönüşüme odaklandı!

Kaan Karasoy, Kanyon, Ormanada gibi projeleri hayata geçiren Eczacıbaşı Gayrimenkulun Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ve Cendere Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında yer alan gayrimenkulleriyle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

2014 yılı sonunda tamamlanan Ormanada projesiyle Zekeriyaköy'de doğanın içinde konfor ve lüksün yaşandığı bir yaşam tarzı sunan Eczacıbaşı Gayrimenkul, kentsel dönüşüme odaklandı. Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım Genel Müdürü Kaan Karasoy, "İstanbul'da bugüne kadar kamu-özel sektör ortaklığıyla hayata geçirilecek ilk ve en iddialı kentsel dönüşüm projesi olan Kartal'da 320 bin metrekarelik alanıyla Eczacıbaşı en büyük alana sahip. Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'nin amacı, nispeten daha az gelişmiş Asya kısmında yeni bir alt merkez yaratmak, ekonomik gelişmeyi destekleyerek İstanbul'a denge getirmektir" dedi.


İnşaat sektöründe kaç yıldır hizmet veriyorsunuz? 

ECZACIBAŞI Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, 1989 yılında Eczacıbaşı Topluluğu'nun inşaat ile ilgili projelerini hayata geçirmek amacıyla kuruldu. 2007 yılından bu yana da faaliyetlerimizi gayrimenkul geliştirme ve proje yönetimi alanlarında sürdürüyoruz. Eczacıbaşı'nın önde gelen gayrimenkul projelerinin arasında, alışveriş merkezi, konut ve ofis binasından oluşan uluslararası ödüllere sahip Kanyon ve topluluğun ilk villa projesi olan Ormanada Projesi bulunuyor. 

Ayrıca bugüne kadar tamamlanan başlıca projeler arasında Levent 193 Ofis Binası, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Eczacıbaşı Holding Binası, E-Kart Elektronik Kart Sistemleri Fabrikası, ve Kanyon Heliport ve Eczacıbaşı Spor Kulübü Spor Salonu yer alıyor. 


2015 nasıl geçti ve 2016 yol haritanızda hangi konu başlıkları bulunuyor? 

ECZACIBAŞI'NIN topluluk kültüründe fazlasıyla bulunan ve hatta temel dinamiğini oluşturan "güvenilirlik, tutarlılık ve devamlılık" bizce inşaat sektöründe de en önemli unsur olarak ön plana çıkmalıdır. 

Bu yaklaşım farklılığımız ile yatırımlarımız ve hizmetlerimiz 2015'te de diğer tüm projelerimizde olduğu gibi Ormanada'da devam etti. Ormanada, yaklaşık 180 ailenin yaşadığı sıcak bir mahalle olup, şu an itibari ile satışların yaklaşık yüzde 80'i tamamlanmış durumdadır. Bu büyüklükte ve bölgesinde örneği olmayan kapsamda bir projeden elde edilen bu sonuçtan çok memnunuz. Ayrıca, Eczacıbaşı Gayrimenkul olarak Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ve Konumunu TESCİLLEDİ Cendere Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında yer alan gayrimenkullerimizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 


Ormanada Projesi'ne yönelik detaylı bilgi verebilir misiniz? 

ECZACIBAŞI Gayrimenkul, 2014 yılı sonunda tamamlanan Ormanada Projesi ile Zekeriyaköy'de doğanın içinde konforlu ve gerçek lüksün yaşandığı bir yaşam tarzı sunuyor. Ormanada 44 bin metrekare çim alanın yanı sıra 5 binden fazla ağaç, 25 bin çalı türü bitkiyle zengin bir bitki örtüsüne ve dört mevsim yeşil bir doğaya sahip. 25 dönümlük bir yeşil alan; yürüyüş ve bisiklet yolları, çok amaçlı spor sahası ve doğal ürünler ekilen bir bostan alanı tasarlanmıştır. Ayrıca bu alanda Avustralya AçıkTenisTurnuvası resmi kortlarının zemininde kullanılan "Rebound Ace Grand Slam" kaplama malzemesinin kullanıldığı, biri kapanabilir iki adet tenis kortu sunulmuştur. Projede ayrıca 2.500 metrekarelik bir sosyal yaşam alanı da bulunuyor. Ormanada sakinlerinin mahallelerinde bir araya gelip sosyalleşme mekânı olan Adameydan'da; Starbucks, Lokanta Farina, Macrocenter, bütün ev sahiplerinin doğal üye olduğu ve dışardan da üye olunabilen MACFit spor merkezi, açık ve kapalı olmak üzere iki adet yüzme havuzu, pilates/ fitness stüdyoları, Nuspa'nın işletmesini yaptığı sauna, buhar ve masaj odaları ve Diba Güzellik merkezi ile tüm çevresine ayrıcalıklı bir yaşam imkânı sunmaktayız. 


Ödülleri var mı Ormanada'nın? 

ORMANADA'NIN konsept tasarımı, mimari ve teknik özellikleri, sürdürülebilirlik ve güvenlik faktörleri Ormanada'ya, Avrupa'nın önde gelen gayrimenkul projelerinin yarıştığı International Property Avvards'da 'Gayrimenkul Geliştirme' kategorisinde üç ödül kazandırmıştır. 


Kentsel dönüşüm odaklı projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz? 

ECZACIBAŞI-Baxter fabrikamızın bulunduğu bölgede, kurucu üyesi olduğumuz KAYADER derneği aracılığı ile Cendere Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Söz konusu çalışmalarda ciddi anlamda ilerlemeler kaydedilmiş olup, uygulama imar planları onaylanmıştır. Bizim arazimizin de bulunduğu D Bölgesi 18.Madde uygulaması aşamasına gelmiştir. 

Ayrıca İstanbul'da bugüne kadar kamu-özel sektör ortaklığıyla hayata geçirilecek ilk ve en iddialı kentsel dönüşüm projesi olan Kartal'da 320 bin metrekarelik alanıyla Eczacıbaşı en büyük alana sahip bulunuyor. 

Kartal Kentsel Dönüşüm Projesinin amacı, nispeten daha az gelişmiş Asya kısmında yeni bir alt merkez yaratmak, ekonomik gelişmeyi destekleyerek İstanbul'a denge getirmektir. 

Aynı zamanda bu proje, iş, hayatı ve eğlence arasında bütünleşmeyi sağlayacak ve kentsel büyüme ve gelişmeye önemli derecede yeni bir boyut katacaktır. Bu yeni boyut ulaşım ve trafik sıkışıklığı üzerindeki yükü hafifletecek. Bunları yaparken de çarpıcı bir mimariyle şehrin simge noktalarından biri olmayı hedeflemektedir. 

Bu dev projenin master planı Zaha Hadid tarafından akıcı bir anlayışla kültürel, ticari ve meskûn yapıların, yeşil alanların ve suyun, şehrin topografisini futuristik bir şekilde yansıtacağı şekilde hazırlanmıştır. 


Türk inşaat sektörü dünya ile kıyaslandığında nasıl bir konuma sahip? 

Tek kelimeyle "Güçlü". Cumhuriyet sonrasında ülke gelişmesinde yaşanan pozitif atak Türkiye'de toplum kültüründe birey olarak da inşa etmeye yatkın bir profil yarattı. Bu sebeple Türk inşaat sektörü proje yönetimine yatkınlık ve adaptasyon, yapım yöntemleri, kendine has metotlar, doğa koşullarının ve iklimin mecburi getirilen, hızlı mizaç, girişimci ruh ve insan gücü avantajlarıyla bu güçlü pozisyonunu fazlasıyla tescil etti. 


Akşam Future & Trends Emlak