18 / 05 / 2024

Eczacıbaşı gözünü Galataport'a dikti!

Eczacıbaşı gözünü Galataport'a dikti!

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan, "Galataport Projesi'ni gayrimenkul geliştirme alanımızda önemli bir iş olarak görüyoruz" dedi



Türkiye'nin en büyük gruplarından Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan, 2010-2012 yılları arasında 500 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Satın almalar bu yatırım bedeline dahil olmayacak

Türkiye'nin en büyük grupları arasında yer alan Eczacıbaşı Topluluğu, önümüzdeki 2 yıllık dönemde yarım milyar dolarlık yatırıma imza atacak. Bünyesinde Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar, Eczacıbaşı Yatırım Holding, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı ve İntema'yı bulunduran Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan, 2010-2012 yılları arasında, olası şirket satın almaları hariç organik olarak yaklaşık 500 milyon dolar yatırım planladıklarını açıkladı. Faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda satın almaların gündeme gelebileceğini söyleyen Karamercan “Stratejilerimiz doğrultusundaki yatırım alanlarını ve yatırım fırsatlarını sistematik olarak değerlendiriyoruz” dedi. Satın almaların zamanlamaları hakkında net olabilmenin mümkün olmadığını belirten Karamercan, yapı ürünleri grubunda çeşitli görüşmeler sürdürdüklerini kaydetti.

MONROL İLE YURT DIŞINDA

Sağlık grubunun da yurt içinin yanı sıra yurt dışında çeşitli yatırım planları olduğunu ifade eden Karamercan, şunları söyledi: “Eczacıbaşı-Monrol ile nükleer farmasötik alanına girdik ve bu alanda sadece yurt içinde değil, aynı zamanda yurt dışında da yatırımlar yaparak, alanımızı hızla genişletmeyi planlıyoruz.  Bir kaç yıl içinde Dubai, Bükreş, Kahire, Sofya ve Varşova'da Eczacıbaşı-Monrol tesislerini faaliyete geçirmeyi ve lider üretici olmayı hedefliyoruz” dedi.

Gözünü Galataport'a dikti

Gayrimenkul geliştirme alanında Galataport Projesi'ni önemli bir iş olarak gördüklerini ifade eden Karamercan “Galataport, çok önemli bir proje. Galataport Projesi'ni gayrimenkul geliştirme alanımızda önemli bir iş olarak görüyoruz ve Akfen Holding ile birlikte ihale sürecine büyük önem veriyoruz” dedi. Eczacıbaşı ve Akfen Holding, Galataport projesiyle ilgili açılan ihaleye ortak teklif vermek üzere mutabakat zaptı imzalamıştı.

Zekeriyaköy'e konut yapıyor

Zekeriyaköy'de hayata geçirilecek projenin yaklaşık büyüklüğünün 500 milyon lira olacağını açıklayan Karamercan, şu bilgileri verdi: “Zekeriyaköy'de bir konut projesinden öteye, sosyal paylaşım odaklı çağdaş bir yaşam alanı planlıyoruz. Projenin tümü henüz tam olarak resmileşmediğinden fiyat yapısı hakkında bir şey söylemek doğru olmaz. Takribi 500 milyon lira dolayında bir proje olması beklenmektedir” dedi. Kartal'daki projeyle ilgili olarak imarla ilgili çalışmaların son aşamalarına gelindiğini belirten Karamercan “Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz. Son aşamalarına gelmiş olan yasal imar hakları ile ilgili çalışmaların sonuçlanmasının ardından projemizi başlatacağız” diye konuştu.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Eczacıbaşı'ndan dev yatırım sözü

Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su, grubun 2010-2012 arasında şirket satın almaları hariç organik olarak 500 milyon dolar yatırım planladığını açıkladı

Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan, 2010-2012 arasında, şirket satın almaları hariç organik olarak 500 milyon dolar yatırım planladıklarını ve önümüzdeki dönemde faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda satınalmaların gündeme gelebileceğini söyledi.

Yapı ürünleri grubunda çeşitli görüşmeler sürdürdüklerini açıklayan Karamercan sağlık grubunda da yurtiçinin yanı sıra yurtdışında çeşitli yatırım planları ifade etti. Eczacıbaşı-Monrol ile yurtdışında yatırım planladığını ifade eden Karamercan, “Bu çerçevede, önümüzdeki birkaç yıl içinde Dubai, Bükreş, Kahire, Sofya ve Varşova'da Eczacıbaşı-Monrol tesislerini faaliyete geçirmeyi ve söz konusu ülkelerin lider üreticisi konumunda olmayı hedefliyoruz” dedi. 

Yenilenebilir enerji konusunu da yakından izlediklerini ifade eden Karamercan, “Mutlaka yenilenebilir enerji üretiminde olmamız gerekmiyor. Buna karşın, konuyu yakından izliyor ve özellikle rüzgâr enerjisi üretimindeki karmaşanın düzeltilmesi durumunda yatırım olanaklarını da değerlendirmek istiyoruz. En azından tüketmekte olduğumuz enerjiyi, sürdürülebilir doğal enerji alternatifleriyle dengelemeyi strateji olarak öngörmekteyiz” dedi.
Grubun yatırım bankacılığında etkin olmak istediğini vurgulayan Karamercan, hedeflerinin bu alanda ‘yaygınlaşmak ve etkin' hale gelmek olduğunu vurguladı. Eczacıbaşı İlaç ve Eczacı Yatırım Holding bir yatırım bankası kurma kararı almıştı. Bankada Eczacıbaşı İlaç'ın yüzde 40, Eczacıbaşı Yatırım'ın yüzde 20 iştiraki olacaktı. (Reuters)

‘Galataport'a önem veriyoruz'
Grubun Zekeriyaköy'de hayata geçirilecek projesinin yaklaşık büyüklüğünün ise 500 milyon lira olacağını açıklayan Karamercan, Kartal'daki projede ise imarla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi.
Gayrimenkul geliştirme alanında Galataport Projesi'ni önemli bir iş olarak gördüklerini ifade eden Karamercan, “Galataport, çok önemli bir proje... Gayrimenkul geliştirme alanımızda önemli bir iş olarak görüyoruz ve Akfen Holding ile birlikte ihaleye büyük önem veriyoruz” dedi.

Eczacıbaşı ve Akfen Holding, Galataport projesiyle ilgili açılan ihaleye ortak teklif vermek üzere mutabakat zaptı imzalamıştı
Radikal


 


Geri Dön