23 / 12 / 2024

Eczacıbaşı İpek Kağıt, Manisa ve Kazakistan'da tesis açtı!

Eczacıbaşı İpek Kağıt, Manisa ve Kazakistan'da tesis açtı!

Eczacıbaşı İpek Kağıt, 2012 yılında başlattığı yurtdışında 4 kat büyüme, ciroyu 2'ye katlama hedefiyle uluslararası yatırımlarına bir yenisini ekledi.



Yeni fabrikalarla birlikte kağıt üretim kapasitesini yüzde 65 artırarak 180 bin tona çıkardı. 2012'de 300 milyon TL hedefiyle başlayan Selpak, 2015 yılını 570 milyon lira ciroyla kapattı. İpek Kağıt, bu yıl yaptığı yeni yatırımlarla birlikte 380 milyon lirası yurtdışından gelmek üzere 800 milyon liralık ciroya ulaşmayı hedefliyor. Yeni yatırımlarla birlikte yüzde 35 büyüyeceklerini açıklayan İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, “Manisa'da açılan yeni tesiste 180 kişi, Kazakistan'da 80 kişi çalışacak. Yalova'da mevcut 700 kişiyle birlikte yeni yatırımla 960 kişiye istihdam sağlamış oluyoruz.” dedi.


RUSYA'DA EKONOMİK PROBLEMLERİ AFRİKA'DAKİ ATILIMLARLA TOPARLIYORUZ


İpek Kağıt'a Orta Asya'nın kapılarını açmak amacıyla, 10 yıl önce Kazakistan fabrikasını Almatı'da kurduklarını söyleyen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Astana'daki bu yeni yatırımın Orta Asya operasyonunun genişlemesine de olanak sağlayacağını ifade etti. Rusya kaynaklı ekonomik problemleri Afrika gibi ülkelerde yaptıkları atılımlarla dengelendiklerini belirten Eczacıbaşı, “Rusya'da yatırımlarımız çok olmadığı için ciroda etkilenmedik. Hedeflerimizde Rusya'nın komşusu olan birçok ülkede ihracatı var. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz, birbirine dört bin kilometre uzaklıktaki Manisa ve Kazakistan tesislerimizle, İpek Kağıt'ın kalitesini, teknolojisini ve yenilikçiliğini daha da güçlendiriyoruz.” dedi.


Kişi başına tüketim 5 kilogram


Dünyada, ev dışı tüketim dahil kağıt mendil tüketiminin 4,5 kilogram olduğunu anlatan Sertaç Nişli, Türkiye'de bu rakamın 5 kilograma çıktığını kaydetti. Kişi başı tüketimlerin Avrupa'da 15 kilogram, Amerika'da ise 20 kilograma ulaştığına işaret eden Nişli; “En büyük payı yüzde 55 ile Türkiye'de tuvalet kağıdı alıyor. En büyük büyüme kağıt havluya ait. Onun payı yüzde 20. En az kağıt mendil tüketiyoruz.” diye konuştu.



Zaman




Bu haber İstanbul Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Eczacıbaşı kuruluşu olan İpek Kağıt, son teknoloji kullanılarak 300 milyon liralık yatırımla, Manisa'da ve Kazakistan'da hayata geçirildi. İpek Kağıt'ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan Manisa'daki yeni tesisi ile Kazakistan tesisinin açılışı aynı anda yapıldı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan yeni tesisin yatırımı 20 ayda tamamlandı. Manisa'daki yatırımın en önemli bölümünü oluşturan yeni kağıt makinesi 5,60 metre genişliği ve 2 bin 200 metre/dakika hızıyla kağıt üretimini yüzde 65 arttırdı. Günde 3 bin kilometrenin üzerinde kağıt üreten yeni tesisin eklenmesiyle üretim kapasitesi 110 bin tondan 180 bin tona çıkmış oldu. Manisa'da yapılan yatırım çerçevesinde İpek Kağıt'ın medikal hijyen kategorisine güçlü girişini destekleyecek Türkiye'nin ilk ve tek mesane pedi üretim tesisi de devreye alındı. Uluslararası hijyen standartlarında üretilen, idrar kaçırma (înkontinans) sorununa özel olarak tasarlanan ürünler ve medikal bakım sağlayan tamamlayıcı portföy, Türkiye'nin yanı sıra uluslararası pazarlarda da tüketicilerle buluşacak. İpek Kağıt, Orta Asya'daki liderlik hedefi doğrultusunda Kazakistan'daki yeni yatırımınıda devreye aldı. Almati'deki fabrikanın, başkent Astana'da 9 bin metre karesi kapalı, 50 bin metrekare toplam alanda inşa edilen modern tesislere taşınmasıyla, üretim kapasitesi artarken kullanılan yeni teknolojiler de maliyetleri düşürecek. Yeni tesisler, Orta Asya operasyonunun genişlemesine de olanak sağlamak. Üstün ürün kalitesi ile Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere bulunduğu pek çok pazarda Selpak markasıyla sınıfında lider olan İpek Kağıt, önümüzdeki 10 yılda liderliğini yaygınlaştırma hedefiyle çalışacak. İpek Kağıt, 300 milyon liralık yatırım hamlesiyle birlikte yüzde 65 oranında arttırdığı üretimiyle birlikte yüzde 35’lik bir ekonomik büyüme hedefliyor. 2016 için 800 milyon lira ciro hedefleniyor.


İstanbul



Bu haber İstiklal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Eczacıbaşı, İpek Kağıt’ın, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 4. kısımda toplam 300 milyon liralık yatanla kurulan, en son teknolojiye sahip yeni kağıt makinesi ve medikal hijyen tesisi ile Kazakistan'ın başkenti Astana’da inşa edilen ve en ileri teknoloji makine ve ekipmanlann yer aldığı yeni fabrikasının açılışı aynı anda yapıldı. İpek Kağıt’ın 1969 yılında kuruldu 2012 yılına kadar süren yabancı ortaklık deneyimlerinin ardından İpek Kağıt’ın potansiyelini yukarı taşımaya çalıştıklarını belirterek, "Dünya pazarlarında da daha hızlı büyüme hedefi ile ilerliyoruz. Bu anlayışla Ege’nin en önemli sanayi alanlarından biri olan Manisa’da kurduğumuz tesisinin kapasitesini artırmakla kalmayıp, teknolojisi ve kalitesiyle sektördeki yerini güçlendirecek yatırımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.” diye konuştu. Eczacıbaşı, 10 yıl önce Kazakistan'ın Almatı’ kentinde fabrika kurduklarını hatırlatarak, “Bölgedeki gücümüzü büyütüyor, son teknolojiyle donatılmış yüksek kapasiteli Astana tesisine taşınıyoruz. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine 4 bin kilometre uzaklıktaki Kazakistan tesislerinde, İpek Kağıt’ın kalitesini ve teknolojisini daha da güçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Manisa'nın yatırım için doğru bir adres olduğuna

dikkati çekerek, “Her yerde yatanların azlığından bahsedilen sorunlar var, biz de yatırımların çokluğundan kaynaklanan sorunlar var. Sanayinin geleceğine ve büyümesine katkı vermek amacıyla mesleki eğitim başta olmak üzere birçok sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.



İstiklal




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Toplam 300 milyon liralık yatırım kapsamında Manisa’da yeni kağıt makinesini ve medikal hijyen tesisini hayata geçiren İpek Kağıt, eş zamanlı olarak, Kazakistan’ın Almati kentindeki fabrikasını yeni teknoloji ile Astana’da kurduğu yeni fabrikasına taşıdı.

İpek Kağıt’ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan Manisa’daki yeni tesisi ile Kazakistan tesisinin açılışı aynı anda yapıldı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan ile Eczacıbaşı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve çalışanları katılırken, Kazakistan fabrika açılışı ise Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Astana Özel Ekonomik Bölge yetkilileri, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık ve İpek Kağıt çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Manisa'daki tören sırasında Kazakistan'daki törenle canlı yayın bağlantısı kurularak, eş zamanlı kurdele kesimiyle tesisler açıldı.Manisa tesisinin açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, iki yeni yatırımı hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "İpek Kağıt kurulduğu ilk günden bugüne sürekli yenilikçilik anlayışıyla tüketicilerin hayatına değer katan ürünleriyle temizlik kağıdı sektörünün öncü ve lider kuruluşu olarak bizleri gururlandırıyor. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine dört bin kilometre uzaklıktaki Manisa ve Kazakistan tesislerimizle, İpek Kağıt’ın kalitesini, teknolojisini ve yenilikçiliğini daha da güçlendiriyoruz" dedi.

İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli de, 2012 yılında bölgesel güç haline gelme hedefiyle atağa kalktıklarını ifade ederek, "Bu dönemde çok hızlı bir büyüme ivmesi yakalayarak, temizlik kağıtları pazarında Türkiye’deki liderliğimizi sürdürürken ihracatımızı beş kıtada 60 ülkenin üzerine çıkardık. Beş yıl içinde ise aynı ivmeyle yurt dışında dört kat büyürken, yurtiçi ve yurtdışı toplam ciromuzu ikiye katlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Manisa’daki yeni yatırımın en önemli bölümünü oluşturan yeni kağıt makinesi, 5,60 metre genişliği ve 2200 m/dakika hızıyla, kağıt üretim kapasitesini yüzde 65 artırdı. Günde 3.000 kilometrenin üzerinde kağıt üretilen yeni tesisin eklenmesiyle, İpek Kağıt’ın toplam üretim kapasitesi yıllık 110 bin tondan 180 bin tona çıktı.

Manisa’da yapılan yatırım çerçevesinde İpek Kağıt’ın medikal hijyen kategorisine güçlü girişini destekleyecek Türkiye’nin ilk ve tek mesane pedi üretim tesisi de devreye alındı. Uluslararası hijyen standartlarında üretilen, idrar kaçırma (inkontinans) sorununa özel olarak tasarlanan ürünler ve medikal bakım sağlayan tamamlayıcı portföy, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası pazarlarda da tüketicilerle buluşacak.

İpek Kağıt, Orta Asya’daki liderlik hedefi doğrultusunda Kazakistan’daki yeni yatırımını da devreye aldı. Almati’deki fabrikanın, başkent Astana’da 50 bin metrekare toplam alanda inşa edilen modern tesislere taşınmasıyla, üretim kapasitesi artarken kullanılan yeni teknolojiler de maliyetleri düşürecek. Yeni tesisler, Orta Asya operasyonunun genişlemesine de olanak sağlayacak. Üstün ürün kalitesi ile Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere bulunduğu pek çok pazarda Selpak markasıyla sınıfında lider olan İpek Kağıt, önümüzdeki 10 yılda liderliğini yaygınlaştırma hedefiyle çalışacak.

Sözcü


Geri Dön