18 / 05 / 2024

Eczacıbaşı Yapı özel durum açıklamasını yayınladı!

Eczacıbaşı Yapı özel durum açıklamasını yayınladı!

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ve Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda SPK'nın II-27.2 Tebliği Kapsamında ortaklıktan çıkarma hakkı talebi yayınlandı.



Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ve Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılan yazılı açıklama;


Kuruluşumuz nezdinde başlatılan Sermaye Piyasası Kurulu'nun "II-27.2 Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği" kapsamında diğer ortakların ortaklıktan çıkarılmasına ilişkin süreçte, ilgili Tebliğ hükümleri uyarınca diğer ortakların satma haklarının kullanımına ilişkin 3 aylık hak düşürücü süre 5 Mart 2015 tarihi itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. 


Bu süreçte birlikte hareket eden hakim ortaklarımız Eczacıbaşı Holding A.Ş., Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. ("EYH") ve İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama Tic. A.Ş. ("Intema") tarafından Kuruluşumuza 9 Mart 2015 tarihi itibariyle yapılan başvurularında, söz konusu Tebliğ'in 5'inci maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca, bu süre zarfında satma hakkını kullanmayan diğer pay sahiplerinin, Tebliğ'in 6'ncı maddesinin 2'nci fıkrası uyarınca 1,00 TL nominal değerli pay için belirlenmiş fiyat olan 4,6140 TL üzerinden ortaklıktan çıkarılarak, çıkarılan ortakların payları kadar payın hakim ortaklar içindeki payları oranında kendilerine verilmesi, İlgili Tebliğ hükümleri uyarınca, Kuruluşumuzun Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından ve BİST kotundan çıkartılması yönünde gerekli işlemlere başlanılması talep edilmiştir. 


Geri Dön