07 / 05 / 2024

Eczacıbaşı'nın fabrikasının yerine konut yapılacak

Eczacıbaşı'nın fabrikasının yerine konut yapılacak

Karamercan, kentsel dönüşümün ardından o  bölgede gayrimenkul geliştirme projesi içinde olacaklarını belirtti.



Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO)  Erdal Karamercan, İsrail ile ilişkiler konusunda, "Eğer siyasi boyutta kriz devam ederse, muhakkak ki bunun ekonomik boyutta da yansımaları olacaktır"  dedi.Karamercan, Eczacıbaşı Topluluğu'nun konsolide enerji tüketim ve karbon  emisyonu rakamlarının paylaşıldığı toplantının ardından gazetecilerin gündeme  ilişkin sorularını yanıtladı. İsrail ile ilişkiler konusunda Karamercan, konunun siyasi boyutta olduğunu ifade ederek, henüz ekonomik aşamaya intikal etmediğini söyledi. "Ümidimiz o ki, siyasi boyutta bu sorunun çözüme ulaşması..." diyen Karamercan, çözümsüzlük veya her iki taraf için de uygun olmayan bir çözümün, süreklilik açısından sıkıntı yaratacağına işaret etti.

Karamercan, "Eğer siyasi boyutta kriz devam ederse, muhakkak ki bunun ekonomik boyutta da yansımaları olacaktır" dedi. Eczacıbaşı Topluluğu'nun kısıtlı da olsa İsrail'e kağıt ürünlerinde bir miktar ihracatı bulunduğunu bildiren Karamercan, bunun toplam ihracatlarının yüzde 5'ini geçmediğini kaydetti. Krizin ekonomi boyutuna geçmesi halinde Eczacıbaşı Topluluğu'nun nasıl etkileneceğine ilişkin bir soru üzerine Karamercan, "Son derece minimal bir etkisi olur. Sonuçlara önemli bir etkisi olacağını sanmıyorum. O derece kritik bir ticari partner değil İsrail bizim için" dedi.

Eczacıbaşı'nın Kartal'daki fabrika binasına ilişkin bir soru üzerine de Karamercan, oradaki üretimi taşıdıklarını, kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Karamercan, kentsel dönüşümün ardından o
 bölgede gayrimenkul geliştirme projesi içinde olacaklarını belirtti.
AA

Geri Dön