28 / 04 / 2024

Edinme kredisi puan desteği nedir?

Edinme kredisi puan desteği nedir?

Bakanlar Kurulunun kararı ile, kentsel dönüşüm kapsamında konut alma kredisine 400, iş yeri alma kredisine 300 baz puan faiz destek kararı çıktı. Peki, edinme kredisi puan desteği nedir?



Edinme kredisi puan desteği nedir?

Yapısı riskli alan olarak ilan edilen kat maliklerine kentsel dönüşüm kapsamında devlet bazı finansal destekler sağlıyor. Bu destekler arasında, , konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yer alıyor. 


Kentsel dönüşüm desteklerine bir yenisi eklendi. 10 Nisan 2015 tarihinde 29322 sayılı Resmi Gazete'de 6306 sayılı Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar yayımlandı.


Yayınlanan bu kararda,  faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi.  Bu hususla ilgili kararda geçen madde şöyle;


Edinme Kredisi;6306 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin üçücü fıkrası kapsamında konutunu ve/veya işyerini kendi imkanları ile edinmek isteyenlere verilen krediler.


Karar ile Konut edinme kredisinde, faiz desteği oranı 400 baz puan, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 10 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin olarak uygulanacak.


Konut edinme kredisinde ise , faiz desteği oranı 400 baz puan, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 10 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin olarak uygulanacak.


Kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön