13 / 05 / 2024

Edinme kredisi kanunu

Edinme kredisi kanunu

Bakanlar Kurulunun kararı ile, kentsel dönüşüm kapsamında konut alma kredisine 400, iş yeri alma kredisine 300 baz puan faiz destek kararı çıktı. Peki, edinme kredisi puan desteği nedir?

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Konut kredisi çekilirken hangi sigortalar yaptırılmalı?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi kullanırken bazı sigortaların da yaptırılması gerekiyor. Peki bu sigortalar neler? İşte detaylar...

Konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi çekerken çeşitli sigortaların yaptırılması gerekiyor. Peki konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

9 maddede site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu" kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Yabancılar konut kredisi kullanabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşlar Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, ev alma sürecinde yabancılar konut kredisi kullanabilir mi? Yabancılara konut kredisi verilir mi?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazi kredisi nedir?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı gerçekleşebiliyor. Bu araziler için devlet desteği bulunuyor. 2b arazi kredisi nedir?

İpotekli konut kredisi kanunu!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, ipotekli konut kredisi kanunu oluyor. İşte kanun esasları..

Konut yapım kredisi nedir?

Faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. Peki, konut yapım kredisi nedir?

Kentsel dönüşüm edinme kredisi faiz desteği oranları!

Kentsel dönüşüm kredilerinde devlet tarafından sağlanan faiz desteği devam ediyor. Faiz desteği arasında, edinme kredisi de yer alıyor. İşte, kentsel dönüşüm edinme kredisi faiz desteği oranları!

Edinme kredisi puan desteği nedir?

Bakanlar Kurulunun kararı ile, kentsel dönüşüm kapsamında konut alma kredisine 400, iş yeri alma kredisine 300 baz puan faiz destek kararı çıktı. Peki, edinme kredisi puan desteği nedir?

Kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm faiz desteğinin yapıldığı; güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. Peki, kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

Konut edinme kredisi faiz oranları!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi için risk raporunun alınmış olması gerekiyor. Riskli yapı sahiplerine devlet birtakım finansal destekler sağlıyor. İşte, konut edinme kredisi faiz oranları!

Edinme kredisi kanunu Haberi

Edinme kredisi kanunu

Edinme kredisi puan desteği nedir?

Yapısı riskli alan olarak ilan edilen kat maliklerine kentsel dönüşüm kapsamında devlet bazı finansal destekler sağlıyor. Bu destekler arasında, , konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yer alıyor. 


Kentsel dönüşüm desteklerine bir yenisi eklendi. 10 Nisan 2015 tarihinde 29322 sayılı Resmi Gazete'de 6306 sayılı Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar yayımlandı.


Yayınlanan bu kararda,  faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi.  Bu hususla ilgili kararda geçen madde şöyle;


Edinme Kredisi;6306 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin üçücü fıkrası kapsamında konutunu ve/veya işyerini kendi imkanları ile edinmek isteyenlere verilen krediler.


Karar ile Konut...