İhale

Edirne Belediyesi 155 metre yüksekliğindeki kule için yatırımcı arıyor

Edirne Belediyesi, Arap şeyhlerine mektup yazarak, yatırıma davet edecek

Edirne Belediyesi, Yıldırım Semti´nde yapımı planlanan 155 metre yüksekliğindeki kule için yatırımcı arıyor. Belediye, Arap şeyhlerine davet mektubu gönderecek.
        
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclis Salonu´nda düzenlediği basın toplantısında, Yıldırım Semti´ne, 25 dönümlük suni göletin içindeki bir adadan yükselecek Bulgaristan ve Yunanistan´dan da görülecek yükseklikte kule yapımının planlandığını söyledi.
        
3 ayrı ülkeden görülebilen tek kule olma özelliği taşıyacak yapının yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesine çalışıldığını kaydeden Sedefçi, şunları söyledi:
        
"Ada üzerinde kulenin dışında otoparklar, alışveriş merkezleri, restoranlar, sergi salonları yer alacak. Sınır komşusu 3 ülkeyi (Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan) temsil eden 3 ayak üzerine oturtulacak 155 metre yüksekliğinde yapılması planlanan kulenin avam mimari projesi oluşturuldu. Ölmez sağ kalırsam bu projeyi mutlaka hayata geçireceğim. Çağdaş Edirne´nin bir simgesi durumunda olacak bu kule için 25 milyon liraya ihtiyacımız var. Bunun için Arap şeyhlerine mektup yazarak, Edirne´ye yatırıma davet edeceğim. Olmazsa da kendi imkanlarımızla yapacağız" dedi.
        
Kulenin aynı zamanda, Buçuktepe mevkisindeki verici antenlerini de ortadan kaldıracağını bildiren Sedefçi, "Buradaki antenleri kulede toplayacağız, Buçuktepe´deki görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Ayrıca TRT Balkan ülkelerine yayın için bize anten takabileceği yer temini hususunda yazı yazmış. Kule bittiğinde TRT´ye de kiralarız" dedi.
AA