11 / 05 / 2024

Edirne Belediyesi yeni itfaiye binası inşa edecek!

Edirne Belediyesi yeni itfaiye binası inşa edecek!

Sanayi Sitesi yanında bulunan alana yeni itfaiye binası yapılacağını belirten Başkan Gürkan, "Buraya yeni modern ve gerçek bir itfaiye binası yapıyoruz, yeni itfaiye binasının temelini 1 ay içinde atmayı planlıyoruz, proje çalışmaları bitti ihale aşamasın



Edirne Belediyesi itfaiye binasının yapılacağı arazide bulunan ağaçlar başka yere dikilmek üzere yerlerinden söküldü. 


Ağaç söküm işlemlerini yerinde takip eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ağaçlara hiçbir zarar vermeden söküp yeni yerlerine taşıdıklarını söyledi. 

Ağaçların Fırınlarsırtı'ndaki parka dikileceğini ifade eden Gürkan, "Buraya gelmeden önce Fırınlar sırtı  TOKİ  konutlarının orada daha önce yaptığımız parkta aynı çukurlar açıldı. 


Şimdi bu sökülen ağaç oraya götürülecek, oraya ekilecek ve orada komple bakımı yapılacak ve ağaçları yaşatmaya devam edeceğiz. Pratik yöntemi tercih edip ağaçları kesebilirdik, ancak biz ağaçları taşımaya karar verdik. İstanbul'dan bu cihazı kiraladık yaklaşık 16 bin liralık bir maliyet ile, 33 tane ağacı taşımış olacağız, ağaç kesen değil ağaç yaşatan belediye olmak istiyoruz" dedi. 


Sanayi Sitesi yanında bulunan alana yeni itfaiye binası yapılacağını belirten Başkan Gürkan, "Buraya yeni modern ve gerçek bir itfaiye binası yapıyoruz, yeni itfaiye binasının temelini 1 ay içinde atmayı planlıyoruz, proje çalışmaları bitti ihale aşamasına geldik" dedi.


Edirne Yenigün


Geri Dön