10 / 05 / 2024

Edirne sahillerinin imarı yok!

Edirne sahillerinin imarı yok!

İmar Ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Mesilsa İpekli, Edirne İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyelerini bilgilendirdi. Edirne’de Saros’da kıyısı bulanan bir çok yerleşim alanını İmar belge ve projelerinin olmadığı ortaya çıktı.



Edirne İl Genel Meclisi dünkü toplantısında meclis üyelerini bilgilendiren İmar Ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Mesilsa İpekli, bilhassa Özel idareye devir olan Belediyelerden sahil kesimi ile ilgi hiçbir belge ve bilginin bulunmadığını ve bir çoğunun da arşivlerini yanmış olduğunu kendilerine ilettiklerini söyledi.


İpekli, Mecidiye Beldesi ile ilgili imar konusunda yaptığı bilgilendirmede de belediye’nin arşivlerini bir yangında yanmış olduğunu ve kendilerine o bölge için hiçbir imar durumunu gösteren belgenin verilmediğini belirtti.


İmar ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Mesilsa İpekli açıklamasında,”Mecidiye bize geçmeden önce 06.09.2013 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne jandarmadan tutanaklar gitti.

Tarım arazilerinin bozulduğuna dair jandarmalar tespit yapıyor ve sahilde yapılan barakalarla ilgili tutanak tuttu. Tarım Müdürlüğü de ruhsatı olmayan bu yerlerle ilgili araziyi bozmayla ilgili cezalar kesti. Daha sonra Mecidiye Belediyesi 5.11.20134 tarihinde bir imar planı yapım işi için bir adım attı ve bu yerlerin tarım dışına çıkarılması için bir talepte bulunmuş.

 6360 sayılı kanun kapsamında belediye kapanmış ve bize geçmişti. Bize geçtikten sonra 07.04.2014 tarihinde biz teslim evrakları almaya gittik. Fakat gittiğimiz gün Mecidiye Belediyesi'nin arşivinin yandığını gördük. Oradan hiç bir evrak Özel idareye gelmedi.


Fakat Belediyenin Tarım Müdürlüğüne yapılan talebin cevabı bize geldi. Bu cevaplarda bazı kurum görüşlerinin olumsuz olduğu ve bu sebeple de imar planlarının yapılamadığı ile ilgili. Bu gelen cevaplar askeriyeden ge3ldi. 1.ve 2. derece askeri yasak bölgeler var. Sit alanları ile ilgili belirli bir kısmı mecidiyenin 1. derecede doğal sit alanı olduğu ile ilgili bir kesim var.


Toprak sınıf bakımından da 1.ve 2. sınıf tarım arazilerinin burada çok olduğu ile ilgili haritamız vardı. Biz iller bankasından bu çalışmalarla ilgili bilgi alma talebinde bulunduk. Mecidiye merkezin onaylı imar planları geldi. Şu anda yapılaşmalara izin verebiliyoruz. Sahil ile ilgili bakanlıktan hiçbir plan gelmedi Sahilde şu anda planımız yok. Yetki bizde değil.


Kültür Turizm Bakanlığı'nda ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda. Sit alanları mahkeme kararı ile iptal olduğu için 2014 yılının sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihaleye çıkmış ve şu anda incelemeler yapılıyor. 2016 yılının başı gibi sit alanları belirlenecek. Askeri bölge ve tarım alanları ile ilgili kurum görüşlerinin de tekrar değerlendirilebilecek diye düşünüyorum. Elimizde sahil kesimi ile ilgili ne bir belge ne bir bilgi var”dedi.


Son Haber 


Geri Dön