20 / 05 / 2024

edirne sahillerinin imarı yok mu

edirne sahillerinin imarı yok mu

İmar Ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Mesilsa İpekli, Edirne İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyelerini bilgilendirdi. Edirne’de Saros’da kıyısı bulanan bir çok yerleşim alanını İmar belge ve projelerinin olmadığı ortaya çıktı.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Saros limanı projesinin imar planı hukuka uygun bulunmadı!

Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesinin imar planlarının hukuksuz ve bilime aykırı olduğu Edirne İdare Mahkemesi'ne sunulan üçüncü bilirkişi raporuyla kanıtlandı.

Okan Gaytancıoğlu’ndan imar barışı eleştirisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarafından kendisine yöneltilen soru önergesine yönelik imar barışından 25 milyar para toplandığını söylemişti. CHP’li Gaytancıoğlu, Bakan Kurum’un yanıtı hakkında değerlendirmede bulundu.

Olcay Güngör'den Keşan'da imar düzenlemesi talebi!

2019 yılına ait konut satışlarını değerlendiren Edirne Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, Keşan’da acil olarak yeni imar düzenlemelerinin gerekli olduğunu da söyledi.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

Gaziosmanpaşa 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Eski Edirne Asfaltı Otogar Bağlantı Yolu Arası Yol, Kavşak Ön Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı askıda...

İmar barışı konut fiyatlarını artırdı!

Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül, imar barışı vasıtasıyla yapı kullanım belgelerini alan konut veya iş yeri sahiplerinin mülklerinin değerlendiğini ifade etti.

İmar barışı Edirne'de konut fiyatlarını artırdı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada imar barışından sonra, Edirne'deki konut fiyatlarının değerinde artış yaşandığını belirtti.

TMMOB'dan Edirne'nin imar planına itiraz!

TMMOB Edirne Şubesi Edirne İl Koordinasyon Kurulu tarafından ‘Edirne İli 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliğini’ ne itiraz edildi. Dilekçede projenin kamu yararı olmadığı açıklandı.

Edirne Keşan'daki Dörtyol Kavşağı'nın imar planına onay verilmedi!

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü olarak yeniden düzenlenen Dörtyol Kavşağı'nın imar planına, Keşan Belediye Meclisi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin karşı oyuyla onay verilmedi.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Edirne Belediye Meclisi’nde imar planı değişiklikleri konuşuldu!

Edirne Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan toplantısı Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır başkanlığında toplandı.Bir önceki toplantılara ait tutanakların okunmasının ardından başlanan toplantıda şu maddeler karara bağlandı:

Edirne Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar görüşüldü!

Edirne Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 7 gündem içi, 4 gündem dışı madde karara bağlandı.

edirne sahillerinin imarı yok mu Haberi

edirne sahillerinin imarı yok mu

Edirne İl Genel Meclisi dünkü toplantısında meclis üyelerini bilgilendiren İmar Ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Mesilsa İpekli, bilhassa Özel idareye devir olan Belediyelerden sahil kesimi ile ilgi hiçbir belge ve bilginin bulunmadığını ve bir çoğunun da arşivlerini yanmış olduğunu kendilerine ilettiklerini söyledi.


İpekli, Mecidiye Beldesi ile ilgili imar konusunda yaptığı bilgilendirmede de belediye’nin arşivlerini bir yangında yanmış olduğunu ve kendilerine o bölge için hiçbir imar durumunu gösteren belgenin verilmediğini belirtti.


İmar ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Mesilsa İpekli açıklamasında,”Mecidiye bize geçmeden önce 06.09.2013 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne jandarmadan tutanaklar gitti.

Tarım arazilerinin bozulduğuna dair jandarmalar tespit yapıyor ve sahilde yapılan barakalarla ilgili tutanak tuttu. Tarım Müdürlüğü de ruhsatı olmayan bu yerlerle ilgili araziyi bozmayla ilgili cezalar kesti. Daha sonra...