27 / 04 / 2024

Olcay Güngör'den Keşan'da imar düzenlemesi talebi!

Olcay Güngör'den Keşan'da imar düzenlemesi talebi!

2019 yılına ait konut satışlarını değerlendiren Edirne Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, Keşan’da acil olarak yeni imar düzenlemelerinin gerekli olduğunu da söyledi.



Faiz oranlarının düşürülmesinin ardından, emlak sektöründe hareketlenmelerin başladığını belirten Edirne Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, aynı zamanda Edirne Keşan’da acil olarak yeni imar düzenlemelerinin gerekli olduğunu belirtti.

FAİZLERİN DÜŞÜRÜLMESİYLE BİRLİKTE SATIŞLARIMIZ DÜZELMEYE BAŞLADI

Medya Keşan'da yer alan haberine göre; geçen yılın emlak satışlarını değerlendiren Olcay Güngör, “Geçen yıl faiz olayları gündeme gelene kadar satışlar kötüydü. Faizlerin düşürülmesiyle birlikte satışlarımız düzelmeye başladı. Faizler geri çekildiğinde kıpırdanmalar oldu. Sıfır daireler daha iyi sattı. Vatandaş alım yapmak istiyor fakat faizlerin yüksek olması işlerimizi bozuyor. Talepler genelde merkeze yakın ve 3+1 daireler için oluyor. çarşı merkez’de paşanın evinden Kurtuluş Caddesi’ne kadar olan evler iyi talep görüyor. Faizlerin yükselmesi bizim işlerimizde ciddi sıkıntı yaratıyor. Faizler 0.90’lara gelirse vatandaş ev alabilecek, biz de ev satabileceğiz.” şeklinde konuştu.

KEŞAN’DA İMAR DÜZENLEMELERİNE İHTİYAÇ VAR

Keşan’da acil ticari düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirten Olcay Güngör, son olarak şunları söyledi; “Konut imarında düzenlemeler olunca, dört kat konut izinleri verilince daha iyi olacağını umuyoruz. Keşan’da imar düzenlemelerine ihtiyaç var. Ticari imar düzenlemeleri bekliyoruz. Yeni yapılaşmalara izin verilmesi gerekiyor. Efes Yolu’nun sağ tarafında, ticari imarlarda da bir gelişme gerekiyor. Keşan’ı ancak bu şekilde güzel gösterebiliriz. Ticaret merkezine benzer bir girişim, Keşan’ı hareketlendirebilir. Keşan’ın girişindeki o görüntü kirliliği düzeltilebilir. Yatırımcı geliyor, o kısmı görüyor ve beğenmiyor. Yatırımcılar bile kaçıyor. Ağadayı’nın oralarda imar olayları güçlendirilmeli. İmar çalışmasının geliştirilmesi gerekiyor. TEMA Vakfı ile görüşülebilir. Tarım arazisi olan yer TEMA olur. Belediyenin bunu TEMA ile görüşmesi gerekiyor. İmar yüz metre içeride, yüz metre ilerisi tarım arazisi olmadığı için, Ankara’ya bunun anlatılması lazım.” 


Geri Dön