27 / 04 / 2024

Güngör şžirketler Grubu, Hatay'da 2 otel yapacak!

Güngör şžirketler Grubu, Hatay'da 2 otel yapacak!

Bütün yatırımlarını Hatay'a yapan Güngör şžirketler Grubu, 2 tane 5 yıldızlı otel ve 75 Osmanlı Evi tarzında apart villa inşaatına start vermek üzere



Grubun 3 bin 500 kişilik bir kongre merkezi projesi de gündemde. Güngör şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güngör, bütün bu projelerin 2 yıl içinde hayata geçeceğini belirtiyor.

Ali Güngör, Güngör şžirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı. Kardeşleri Murat ve Kenan Göngör ile birlikte Hatay'a önemli yatırımlarda bulunuyor. Büyük Antakya Oteli, Güngör Uydukent ve Ottoman Palace Termal Tesisleriyle bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkılar sağlayan Güngör şžirketler Grubu, şu günlerde birkaç projeyi birden hayata geçirmek üzere çalışıyor. 2 tane 5 yıldızlı otel inşaatı, 75 tane Osmanlı Evi tarzında apart villa inşaatıyla aynı günlerde start alacak. Grup, 3 bin 500 kişilik kongre merkezi ve 20 tane works shop salonunu içinde barındıran bir kompleks için de kolları sıvadı. Bu projeler 2 yıl içinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. 'Bütün yatırımlarımızı bu kente yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz' diyen Ali Güngör, dergimizin sorularını yanıtladı:

Biraz kendinizden ve Güngör şžirketler Grubu'ndan söz eder misiniz

1954 Hatay doğumluyum. Bütün yatırımlarımı burada yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. 23 yaşında askerden geldiğimde ailemi bir trafik kazasında kaybettim. Ailenin en büyüğü olarak tüm sorumluluğu yüklendim. Birlik beraberlikle nerelere gelinebileceğinin en büyük örneğiyiz bana göre. Biz 3 kardeşiz ve her birimiz farklı bir sektördeki bir şirketimizi yönetiyoruz. Hepimiz aynı oranda hisseye sahibiz. Ben turizm sektörüne bakıyorum. 24 yıldır bu sektörde uğraş veriyorum. 4 yıldızlı Büyük Antakya Oteli ile turizme başladım. Güngör Uydu Kent projesine ilk başladığımızda zamanın Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, neden Antakya'da yaptığımızı sordu, ben de 'Burası benim memleketim, ben burada doğdum 10 kazanmak yerine 3 kazanmayı tercih ettim ve memleketime yatırım yapmayı uygun gördüm' demiştim. Benim ve şirketimizin yatırım prensibi bu yönde.

Yeni projeleriniz neler

şžirketler grubumuz 2 tane 5 yıldızlı otel inşaatını projelendirdik ve önümüzdeki önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağız. 75 tane Osmanlı Evi tarzında apart villa inşaatı da yine aynı günlerde start alacak. çok önemli bir projemiz de 3 bin 500 kişilik kongre merkezi ve 20 tane works shop salonunu içinde barındıran bir kompleksin hayata geçirmek. Bu sözünü ettiğim projeler 2 yıl içinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. Bölgenin en büyük turizm yatırımı olan bu projeler hem Hatay ekonomisini canlandırmak hem de turizme olan katkılarından dolayı çok önemli. Marka kent olma yolunda ciddi bir yol alan Hatay, sağlık turizmiyle de adından söz ettirecek. Kentimizin turizm geliri artacak. Havaalanı ve vize muafiyeti sonrasında Hatay kabuğunu kırdı. şžimdi hem turizm hem de diğer iş kollarında ulusal ve uluslararası alanlarda adından söz ettiriyor.

Tesislerinizin en büyük kozu olan termal suyunuz hakkında neler söylersiniz

Bu projelerimiz Hatay'a istihdam alanında da ciddi katkıların sağlayacak. Tesislerimizde, dünyada hiçbir yerde olmayan etkili suyumuz var. Bunun en iyi şekilde insanların kullanımına sunulması şart. Bu yüzden böyle büyük bir projeye imza atıyoruz. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekolojive Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanlığınca yapılan analizler sonucu literatürde sodyum klorürlü, kalsiyumlu,magnezyumlu, iyotlu bromürlü sular sınıfına giren Türkiye'de tek 15 mg/l iyodürlü antioksidan ve anti aging özelliklere sahip 43 derece doğal sıcaklığı olan ve 1 litresinde 30 gr toplam mineral içeren termal suyumuz dünya üzerinde bile çok nadir bulunan nitelikte. Toplam mineral olarak Türkiye ortalaması 1 litrede 12 gram civarı. Avrupa'da sağlık merkezi olarak nitelenen yerlerde ise 20 gramın biraz üzerinde. Dolayısıyla suyumuzun ne kadar değerli olduğu ortada. Termal suyumuz, eklem hastalıkları, romatizmal hastalıklar, yumuşak doku romatizmaları, kronik bel ağrısı, inme (felç), sinirsel ağrılar, ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası dönem, sedef, alerjik cilt hastalığı, akne (sivilce), spesifik olmayan ınflamatuar jinekolojik hastalılar, kasık ve alt karın ağrılarına tavsiye ediliyor. Hücre ölümünü azaltıp, yaşlanma etkilerini geciktiriyor.
Ekonomist- Hatay


Geri Dön