04 / 05 / 2024

Koray Güngör Şanal: Ankaralı kobileri AB sürecine ATO hazırlayacak!

Koray Güngör Şanal: Ankaralı kobileri AB sürecine ATO hazırlayacak!

Koray Güngör Şanal, ATO’nun da üzerine düşen görevi yerine getirmek için yeni bir yapılanmaya gittiğini ve bünyesinde Projeler ve AB Müdürlüğü kurduğunu belirterek, “Ankaralı KOBİ’leri AB sürecine ATO hazırlayacak” dedi.




Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray Güngör Şanal,  Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde ATO’nun da üzerine düşen görevi yerine getirmek için yeni bir yapılanmaya gittiğini ve bünyesinde Projeler ve AB Müdürlüğü kurduğunu belirterek, “Ankaralı KOBİ’leri AB sürecine ATO hazırlayacak” dedi. 

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, Ulusal Ajans Başkanı Bülent Özcan, Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Deren Doğan Yılmaz ile birlikte ATO Başkan Vekili Koray Güngör Şanal başkanlığında ATO yöneticilerine Türkiye AB Mali İşbirliği, Hibe Programları ve Ulusal Ajans’ın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.  ATO’da gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan ATO Başkan Vekili Koray Güngör Şanal, tüm Türkiye’nin AB müktesebatına uyum sağlamak için çalışmalar yürüttüğünü hatırlatarak, bu çalışmalara ATO olarak destek verme kararlılığında olduklarını söyledi. 


Ekonomik büyümede, refahın artmasında ve istihdamda KOBİ’lerin çok önemli rol oynadığını belirten Şanal, ATO olarak üyelerinin ürün geliştirmeden, Pazar bulmaya ve eleman yetiştirmeye kadar tüm çalışmalarını AB’ye uyumlu şekilde yürütmeleri için destek vereceklerini söyledi. Şanal, “ATO olarak AB programlarına uygun projeler üreterek  Ankara  ekonomisine ve üyelerimize katkı sağlayacağız” diye konuştu. 


Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel de, yaptığı konuşmada, AB’ye uyum kapsamında düzenlenen programlar ve mali yardımlar hakkında bilgi vererek, ATO üyelerinin nitelikli istihdam ve mesleki gelişim için AB programlarından yararlanabileceklerini, bu kapsamda üniversitelerle, teknoparklarla ve AB üyesi ülkelerin kuruluşlarıyla işbirliği yapabileceklerini anlattı. Ankaralı şirketlerin ATO aracılığıyla AB fonlarından yararlanabileceğini ifade eden Yücel, “Bu projelerle sadece fonlardan yararlanmayıp, şirketlerimiz rekabet güçlerini de geliştirebilirler. Bizler Ankaralı şirketlerin rekabet gücünü geliştirecek projelerin yaşama geçmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 


Proje Uygulama Dairesi ve Ulusal Ajans Başkanı Bülent Özcan da, AB’nin Türkiye’ye Katılım Öncesi Mali Yardım programıyla AB ile müzakere edilen alanlarda hazırlanan projelerin hibe fonlardan yararlandırıldığını anlattı. Özcan, Erasmus Plus Programı kapsamında hayat boyu öğrenme, eğitim ve staj gibi beş ayrı alanda işgücü piyasasının desteklendiğini söyledi. 


Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Deren Doğan Yılmaz da, 

inovasyon ve bilişim alanlarında AB projelerinden yararlanmanın KOBİ’lere sağlayacağı katkıları dile getirdi. 



Geri Dön