30 / 04 / 2024

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi törenle açıldı!

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi törenle açıldı!

Edirne'de 60 dönüm açık alan üzerine inşa edilen, 400 yataklı ve kendi enerjisini üretebilen Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nin resmi açılışı 3 bakan tarafından gerçekleştirildi.



Edirne'de 400 yataklı Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nin resmi açılışı 3 bakan tarafından gerçekleştirildi.


60 dönüm açık alan üzerine inşa edilen, 400 yataklı ve kendi enerjisini üretebilen Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nin resmi açılışı 3 bakanın katılımıyla gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı'nın da katıldığı açılışta konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine işaret ederek, 400 yataklı hastanenin bu medeniyet yolculuğunda önemli bir mihenk taşı olduğunu söyledi.


Törende ilk olarak söz alan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Emrah Erten, "60 dönüm alanda inşa edilen 73 bin metrekare alana sahip 400 yataklı kendi enerjisini doğal gazından üretebilen bir modern hastanenin açılışını yapıyoruz. Bu tesis tıbbi kalitesi en üst düzeyde düşünülerek inşa edildi. İleri tıbbi cihazlarla donatıldı. Böyle bir eseri kazandıran Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Edirne Ajans


Geri Dön