16 / 05 / 2024

Edirne'de 1 milyon dönüm arazi toplulaştırılacak!

Edirne'de 1 milyon dönüm arazi toplulaştırılacak!

Edirne İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olan Akbulut, kentte arazi toplulaştırma çalışmasının 2023 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.



Edirne İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olan Akbulut, bölgede arazi toplulaştırma çalışmasının 2023 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.

Edirne Yenigün Gazetesi'nde yer alan habere göre, arazi toplulaştırmasının çiftçiler için faydalı olduğunu söyleyen Akbulut, toplulaştırma için milyonlar harcandığını söyledi. 

Toplulaştırmanın tarımsal anlamda atılım sağlanacağını söyleyen Akbulut, şu açıklamalarda bulundu:

“İlimizde 251 yerleşim biriminde yaklaşık 431 bin hektar arazide toplulaştırma çalışmaları yapılacak. Bunlardan 37 yerleşim biriminde 86 bin 431 hektar alanda toplulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. Halen 39 yerleşim biriminde 47 bin 844 hektar alanda ise çalışmalar devam etmektedir. 2017 yılı içerisinde keşif bedeli yaklaşık 100 milyon lira olan Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerinin tamamı, Enez ilçesinde 13, Keşan ilçesinde 9, Havsa ilçesinde ise 11 olmak üzere toplam 72 yerleşim birimini kapsayan 102 bin 397 hektar alanda 4 farklı proje ihalesi yapılmıştır. Toplulaştırma ile parselleri birleştirerek, arazilerde iş gücü ve akaryakıt kayıpları azalacak, tarım arazilerinden daha iyi verim alınacak. Tarım makinelerinin daha verimli kullanılması sağlanarak, üreticilerimiz sosyo-ekonomik yönden rahatlayacaktır. Bu bağlamda toplulaştırması tamamlanan yerleşim birimlerinde yüzde 45- 65 oranında değişen parsel azalması sağlanmıştır.''


Geri Dön