04 / 05 / 2024

Edirne’de elektrik fabrikası restorasyonu devam ediyor!

Edirne’de elektrik fabrikası restorasyonu devam ediyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, elektrik fabrikası olarak bilinen tarihi binanın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, binayı nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullanmak istediklerini söyledi.



Uzun yıllar atıl vaziyette kaderine terk edilen elektrik fabrikasının restorasyon çalışmaları projenin onaylanmasının ardından başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Orasını nikah salonu ve kültür merkezi yapacağız. Herkese ve her şeye rağmen sağ olsun Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu projelerini bir an önce onayladı. Zaten Koruma Kurulu’nun izni olmasa inşaatı, restorasyonu yapmamız mümkün değil. Yaklaşık maliyetle 1 milyon 800 bin küsurla ihaleye çıktık. 1 milyon 230 veya 1 milyon 290 gibi ihale edildi. Yüzde 30’un üzerinde bir kırımla ihale ettik. Oradan da bir avantajımız var. Arkadaşlarımızın bir buçuk yıla yakın süresi var. Ama bir yıl içinde onlarda bitirmeyi hedefliyorlar" dedi.


"EDİRNE’NİN ARZULADIĞI BİR TARİHİ MEKAN KÜLTÜR MERKEZİ HALİNE DÖNÜŞECEK"

Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını arzu ettiklerini dile getiren Gürkan, "Şu anda inşaat çok hızlı ve çok iyi şekilde devam ediyor. Önce raspaları yapılıyor. Restorasyon tekniklerine uygun çalışması başladı. Bittiğinde orası Edirne’nin arzuladığı bir tarihi mekan, kültür merkezi haline dönüştürmüş olacağız. Biz de bundan mutluyuz ve gururluyuz. Çok güzel bir merkez ve Edirne’ye yakışan bir merkez olacak" şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön