18 / 05 / 2024

Edirne elektrik fabrikası

Edirne elektrik fabrikası

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, elektrik fabrikası olarak bilinen tarihi binanın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, binayı nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullanmak istediklerini söyledi.

Hyundai, Kona Elektrik modelinin üretimine Çekya’da başladı

Büyük beğeni toplayan Kona Elektrik modeli konusunda Hyundai’den bir atak geldi. Hyundai, Çekya merkezli Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Nosovice fabrikasında yeni Kona Elektrik'in üretimine başladığını duyurdu.

İzmir Alsancak'taki elektrik fabrikası çürümeye terk edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikası için yapılan ihalenin iptal edildiğini anımsatarak tarihi binanın çürüdüğünü dile getirdi.  

İzmir'deki tarihi fabrikanın müzeye dönüştürülmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de bulunan tarihi elektrik fabrikasının müzeye dönüştürülmek amacıyla bir vakfa devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'e 2. Alsancak geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada tarihi elektrik fabrikasının olduğu bölgede ikinci bir Alsancak yaratacaklarını, Karabağlar ve Buca ilçelerine masal evleri kuracaklarını belirtti.

Edirne İpsala'da 6.7 milyon TL'ye icradan satılık çeltik fabrikası!

İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi Müdürlüğü, Edirne İli, İlçesi, Sultanköy Mahallesi'nde yer alan çeltik fabrikası ve arsasını 5 milyon 681 bin 353 TL'ye icradan satıyor...

Edirne İpsala'da 6.2 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Edirne İli, İpsala İlçesi, İbriktepe Mahallesi'nde yer alan un fabrikası vasıflı gayrimenkul 6 milyon 293 bin 868 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

TMSF Bank Asya'nın Edirne'deki fabrikasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'ye ait fabrika ve fabrikaya ait arsayı satışa çıkardı.

İzmir'deki tarihi elektrik fabrikası arazisiyle birlikte satılıyor!

Alsancak’taki 91 yıllık tarihi elektrik fabrikası ve 11 dönümlük arazi yeniden satışa çıkarıldı.

Muş Şeker Fabrikası, MBD İnşaat'ın oldu!

Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 230 milyon 200 bin lira ile MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Öz Er-Ka İnşaat Turizm Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu verdi.

Alsancak'taki elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Edirne İpsala'da 5.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Edirne İli, İpsala İlçesi'nde yer alan un fabrikası 5 milyon 954 bin 692,91 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

İzmir Elektrik Fabrikası yeniden tasarlanıyor!

İzmir Elektrik Fabrikası, Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yeniden tasarlandı.

Şafak Elektrik, Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçiriyor!

İstanbul Hadımköy’deki 5 bin metrekare tesisini taşıyarak, 1 ay sonra 11 bin metrekare olan Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçirecek olan Şafak Elektrik, yeni bir döneme geçiş yapıyor.

Edirne elektrik fabrikası Haberi

Edirne elektrik fabrikası

Uzun yıllar atıl vaziyette kaderine terk edilen elektrik fabrikasının restorasyon çalışmaları projenin onaylanmasının ardından başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Orasını nikah salonu ve kültür merkezi yapacağız. Herkese ve her şeye rağmen sağ olsun Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu projelerini bir an önce onayladı. Zaten Koruma Kurulu’nun izni olmasa inşaatı, restorasyonu yapmamız mümkün değil. Yaklaşık maliyetle 1 milyon 800 bin küsurla ihaleye çıktık. 1 milyon 230 veya 1 milyon 290 gibi ihale edildi. Yüzde 30’un üzerinde bir kırımla ihale ettik. Oradan da bir avantajımız var. Arkadaşlarımızın bir buçuk yıla yakın süresi var. Ama bir yıl içinde onlarda bitirmeyi hedefliyorlar" dedi.


"EDİRNE’NİN ARZULADIĞI BİR TARİHİ MEKAN KÜLTÜR MERKEZİ HALİNE DÖNÜŞECEK"

Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını arzu ettiklerini dile getiren...